Nyheter från Barn & utbildning

Kommunens alla nyheter från Barn & utbildning.

Du kan välja att visa nyheterna månadsvis.

 • 2019-07-05
  Gruppbild på eleverna på jobbspår vård. Några står och några sitter på huk. Bilden är tagen inomhus.

  Medkänslan och engagemanget sprudlar hos eleverna på jobbspår vård

  Medkänslan är stor, liksom energin och engagemanget. Eleverna på vård- och omsorgscollege bjuder verkligen på en energikick. De är ivriga att berätta och väldigt överens om att vårdyrket är något de vill ägna sig åt i framtiden.
 • 2019-06-03
  Tre killar som gör tummen upp framför sopsorteringskärl.

  Härnösands gymnasium får utmärkelsen Skola för hållbar utveckling

  Härnösands gymnasium har fått utmärkelsen skola för Hållbar utveckling. Det är en utmärkelse som skolor som jobbar bra med hållbarhet kan få. Det handlar om att integrera frågeställningar runt miljö, sociala- och ekonomiska frågor och göra barn och ungdomar delaktiga och förbered...
 • 2019-05-27
  Gruppbild på ungdomar i en grässlänt

  Ungdomar vill ha mer aktiviteter och fler mötesplatser

  En aktivitetshall vid Skeppsbron och en fotbollsbur i Stadsparken. Bättre belysning på kvällar och nätter. Det är några av de idéer som kom fram när eleverna på Teknikcollege på Härnösands gymnasium ställde frågor om framtiden till ungdomar i åldern 16-25 år.
 • 2019-05-20

  Härnösands gymnasium öppnar fredag 17 maj

  Härnösands gymnasium kommer att öppna igen fredag 17 maj. Det hot som riktades mot gymnasiet gällde onsdag och torsdag 15-16 maj och efter samtal med polisen har skolförvaltningens ledning tillsammans med gymnasiets ledning beslutat att öppna skolan igen på fredag morgon.