Bli vindkrafttekniker

Vinkraftpark med skog i bakgrunden.

Ett jobb där du ansvarar för högteknologiska lösningar och gigantiska konstruktioner – mitt i naturen. Vindkraftparkerna i Norrland ser ett stort rekryteringsbehov de kommande åren. Det kommer behövas minst 200 nyexaminerade vindkrafttekniker per år i Sverige.

Öppen för ansökan

Sista ansökningsdag: 17 maj 2020
Utbildningsstart: 24 augusti 2020

Vindkrafttekniker är ett fritt yrke med roliga utmaningar, stort ansvar – och hisnande utsikt. Du planerar och ansvarar för drift och underhållsarbete i en eller flera vindkraftparker. Yrket fyller en viktig funktion för att landets olika delar ska garanteras elförsörjning: ett enda kraftverk kan försörja minst 1800 villor med hushållsel.

Studera till vindkrafttekniker på Hjalmar Strömerskolan

Utbildningen är 300 YH-poäng och bedrivs på heltid i Strömsund med möjlighet till flexibla studier. Det betyder att du kan göra en stor del av utbildningen på annan ort, till exempel i Härnösand. Hos oss på Lärcentrum får du tillgång till ett modernt lärcentrum där du kan du sitta och studera, själv eller tillsammans med kurskamrater. Det ingår också 19 veckors LIA (lärande i arbete) på företag i vindkraftbranschen.

Läs mer om utbildningen till Vindkrafttekniker härlänk till annan webbplats

Ansökan till vindkrafttekniker

Här finns ansökningsblanketten till utbildningenlänk till annan webbplats

Ansökan skickas till:

YH Vindkraftteknikerutbildningen
Hjalmar Strömerskolan
Box 520
833 24 Strömsund