Komvux namn, bild på skylt och fönster.

Utbildningar och kurser

På kommunala vuxenutbildningen (komvux) får du möjligheten att höja din kompetens. Kanske är det vad som krävs för att få ett jobb eller gå vidare till fortsatta studier?

Komvux erbjuder kurser och utbildningar från grundläggande till gymnasial nivå, yrkesutbildning och särskild utbildning för vuxna, Lärvux. Utbildningen ger rätt till studiemedel.

Komvux erbjuder även svenska för invandrare (SFI). Utbildningen ger inte rätt till studiemedel.

Vi erbjuder förnärvarande klassrumsundervisning i Vård och omsorg på heltid, SFI spår 1 halvtid och spår 2 och 3 en dag per vecka. Vi erbjuder grundläggande och gymnasiala kurser på distans.

Behöver du hjälp med ansökan och studieplanering?
Kontakta studie- och yrkesvägledarna.länk till annan webbplats

Kursstarter och sista ansökningsdag

Kursstarter

Sista ansökningsdag

21 september

28 augusti

26 oktober

2 oktober

30 november

6 november

18 januari 2021

9 december

22 februari

27 januari 2021

29 mars

3 mars

3 maj

7 april

16 augusti

9 juni

Yrkesutbildningar hösten 2020

Bra att veta

För vem?

Du kan studera i den kommunala vuxenutbildningen från höstterminen det år du fyller 20 år eller när du har fått ditt slutbetyg från gymnasiet. Det kostar ingenting att studera men litteraturen måste du köpa själv. Prioriterade personer är de med kort tidigare utbildning eller funktionshinder.

Sjukdom och vård av barn

Om du eller ditt barn blir sjuk behöver du anmäla detta till skolan. Om du har CSN behöver du också anmäla detta till Försäkringskassan. Läkarintyg vid sjukdom och vård av barn måste lämnas till skolan om frånvaron blir längre än en (1) vecka.

Här kan du läsa om sjukdom och vård av barn

Café

Det finns ett café på plan 4. Det är öppet måndag - torsdag 08:00 – 16:00, fredagar 08:00 - 15:30. Där finns det möjlighet att kyla, värma och äta medtagen lunch.

Elevskåp

Elevskåp finns att låna. Nyckel hämtas i receptionen mot 50 kronor som du får tillbaka när du lämnar tillbaka nyckeln.

Parkering

Gästparkeringen finns till höger på den övre parkeringen. Respektera att alla numrerade platser är förhyrda. All parkering kräver parkeringstillstånd. Tillstånd hämtas i receptionen.

Rökning

Komvux har en rökfri miljö. Rökare hänvisas till rökrutan som är i närheten av parkeringen. Ingen rökning är tillåten inom en radie av 15 meter utanför huset.

Förslag/Klagomål

Har du förslag på hur vuxenutbildningen kan bli bättre kan du lämna det till din lärare, elevråd, rektor eller på sidan för synpunkter och felanmälan.

Kurslitteratur

Läser du via Hermods eller NTI loggar du in hos dem, så hittar du där vilken kurslitteratur du ska köpa.

Länk till Hermods kurslitteraturlistalänk till annan webbplats