Restaurang- och livsmedelsprogrammet

- för dig som gillar mat och människor

I ett nytt och modernt kök på Härnösand gymnasium håller vi på Restaurang- och livsmedelsprogrammet till.

Här får eleverna lära sig kock- och serveringsyrket. Vi driver vår egen restaurang, Restaurang Castor, som är öppen för allmänheten.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är en yrkesutbildning som, om du vill, är högskoleförberedande. Alltså kan du studera vidare på högskola om du läser högskolepaketet.

På programmet kombineras teori och praktik, både i skolan och ute på arbetsplatser.

Du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du knyter värdefulla branschkontakter.

Dekorationsbild

Utbildningen ger dig kunskap om hur man skapar en helhetsupplevelse för gästen. Exempel på kurser är Matlagning, Servering, Drycker, Mat och dryck i kombination, Service och bemötande, Styckning, Bakning och Barteknik.

Närproducerade råvaror och hållbar utveckling genomsyrar hela utbildningen. Teamwork är också en viktig del och du blir som ett lag tillsammans med din klass. Du får arbeta kreativt och i kursen Entreprenörskap får du chansen att driva ditt eget UF-företag.

Hos oss får du arbeta i nya specialbyggda, välutrustade lokaler med metodkök, restaurangkök, styckeri, bageri och i restaurangens matsal med bar. Du får träna och öva många gånger så att du känner dig trygg innan du möter gäster.

Restaurangbranschen är full av möjligheter. Efter utbildningen kan du arbeta på olika typer av restauranger, över hela världen.

Behovet av arbetskraft är stort, så du kan få jobb direkt efter studenten.

Mer information hittar du på: www.skolverket.selänk till annan webbplats

Besök Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Facebooklänk till annan webbplats