ServaNet - ditt lokala fibernät för bredband i Härnösand

HEMAB, Härnösand Energi och Miljö, är delägare i det lokala fibernätet Servanet. Servanet ägs tillsammans av kommunerna och/eller energibolagen i Sundsvall, Ånge, Ragunda, Berg och Strömsund.

På det viset tillhör Härnösand Sveriges till ytan största kommunala stadsnät. ServaNet är ett öppet fibernät i södra och mellersta Norrland där flera av Sveriges ledande leveran­törer konkurrerar om att ge dig tjänster, internet, tv och telefoni, av högsta kvalitet. Med hög driftsäkerhet och liten risk för störningar når ServaNet i dag fantastiska hastigheter på upp till 1 000 Mbit/s till såväl bostäder som företag.

Sammanlagt i alla kommunerna är idag cirka 15 000 bostäder och företag anslutna till fibernätet och ServaNet arbetar kontinuerligt med en utbyggnad på orterna.

Är du intresserad och vill ha fiber?

Är du intresserad och vill ha fiber så gäller att ju fler i ditt grannskap som är intresserade, desto större chans att du får fiber. Tyvärr kan ju inte alla få fiber samtidigt, trots att behovet brukar vara ganska stort. Bor du i ett villaområde är det därför en fördel om både du själv och dina grannar skickar era intresseanmälningar till ServaNet. Självklart ansluter bolaget även enskilda villor och företag, beroende på förutsättningarna.

Varför är fiber bra?

Snabbhet - Fibern är förberedd för hastigheter upp till 1000 Mbit/s. Vad vi vet så finns det inget snabbare på marknaden idag.

Valfrihet - ServaNet är ett öppet fibernät med flera tjänsteleverantörer. Du väljer den eller de leverantörer du vill ska leverera tjänster till dig.

Säkerhet - Fibernät är mindre känsliga för störningar och ger en hög driftsäkerhet. ServaNet har en driftsäkerhet på 99,95 procent.

Klokhet - Att installera fiber är en investering för framti­den och intresset för din bostad ökar.

Var finns det bredband?

På ServaNets hemsida kan du få en överblick på var det finns bredband och var det är på gång att ansluta till bredband. www.servanet.se/anslut/harnosandlänk till annan webbplats

Kontakta ServaNet

Intresserad av fiber? Eller vill du bara veta mer, gå in på www.servanet.selänk till annan webbplats

ServaNets kundcenter
Telefon: 0200-120 035 
E-post: info@servanet.se