Earth Hour

Bild som visar processen för att ta fram en översiktsplan.

Varje år släcker Härnösand ner för att sätta ljus på en hållbar utveckling.

Läs mer om Earth Hourlänk till annan webbplats.

ÅRETS PROGRAM EARTH HOUR 2020

Earth Hour Challenge
Start 2 mars 12:00 – målgång 28 mars 20:30
Via en app

Anställda i Härnösands kommunkoncern (Härnösands kommun och kommunala bolagen Technichus, HEMAB och Härnösandshus) deltar tillsammans i tävlingen för organisationer i årets utmaning. Och utmanar även invånare, skolor och andra att göra detsamma. Läs mer om Earth Hour Challengelänk till annan webbplats. Du kan följa Härnösands kommunkoncerns tävling på Hållbara Härnösands Instagramlänk till annan webbplats.

En kväll om solel och laddning av elbil * INSTÄLLT
Måndag 23 mars 18:30-20:30
Sambiblioteket, plan 4. Universitetsbacken 3, Härnösand.

Tim Ljunggren, Senergia AB, håller en föreläsning om solceller. Han pratar även om hur du laddar elbilen och lagrar energi i batterier. Det bjuds på fika.

One planet plate
23-27 mars, hela veckan
TV4 Nyhetsmorgon

Hela veckan har TV4 tema hållbar mat i morgonstudion med recept som håller sig inom ramen av One Planet Plate. Passa på och prova hemma. Läs mer om One Planet Platelänk till annan webbplats som guidar dig till hållbara måltider som tar hänsyn till klimatet.

Energi- och klimatrådgivning på Leva Bo mässan * INSTÄLLT
27-29 mars
Leva och Bo mässa på Gärdehov, Sundsvall

Privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare samt föreningar och organisationer är alla välkomna till Energi- och klimatrådgivningens monter på Leva och Bo mässan för stöd och råd. Energi- och klimatrådgivare hjälper dig med tips på hur du kan påverka din energianvändning och hur du kan göra för att påverka miljön så lite som möjligt.

OBS! Mässa är inställd. Arrangören kommer att se över nytt datum och flytta fram mässan utifrån regeringens beslut att förbjuda evenemang på över 500 personer tills vidare på grund av det rådande viruset COVID-19. Mer information publiceras på mässans hemsida www.levabomassan.selänk till annan webbplats.

Härnösands kommun släcker ner
28 mars 20:30

Klockan 20.30-21.30 släcker Härnösands kommun ner gatubelysningen i tätorten och landmärken på Vårdkasberget under Earth hour. Hoppas att du också släcker ner hemma och på jobbet och deltar.

I år släcker vi ner och sätter ljus på att lösa klimatkrisen och biologisk mångfald genom att publicera pressmeddelande där vi presenterar vilka av WWFs 12 utmaningarlänk till annan webbplats som Härnösands kommun antar och vilka utmaningar som redan är antagna sedan tidigare. Vid släckning öppnas även nomineringen till Härnösands Hållbarhetspris 2020.

WWF är en helt oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961.