Håll Härnösand Rent

Bilden visar en skolklass och en logga för Håll Härnösand Rent

Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka din egen närmiljö till det bättre och skapa en trygghet till platsen du gör det på.

Skräpplockardagen

Varje vår anordnas kampanjen Skräpplockardagarna genom Håll Sverige Rent – barnens största aktion mot nedskräpning. Förra året deltog 220 kommuner och över 600.000 barn i Skräpplockardagarna – i år vill vi bli ännu fler!

I år hoppas vi att fler anmäler sig och hjälper till att få en meningsfull utomhusaktivitet under Corona – genom att utmana alla anmälda att gå ut och Plogga i mindre grupper, hålla avstånd och självklart följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vill du anmäla din förskola, skola eller förening?

Gå till anmälanlänk till annan webbplats

Så här gör du:

  1. Välj din kommun i listan nedanför och klicka på kommunens namn. Vissa kommuner är inte anmälda till Skräpplockardagarna, men du som deltagare kan anmäla dig till kampanjen oavsett om din kommun är med eller inte.
  2. När du kommit in på kommunens sida, klicka på knappen till höger där det står "Anmäl dig".
  3. Fyll i dina uppgifter. Det namn som du fyller i under "Namn på verksamheten" kommer synas i en lista över deltagare i kommunen.
  4. Efter att du skickat in din anmälan kommer ett bekräftelsemejl, glöm inte att kolla skräpposten om du inte hittar mejlet. I bekräftelsemejlet finns information om hur du som anmält en förskola, skola eller förening kan beställa kostnadsfria påsar i vår webbshop. Du måste alltså göra en beställning i webbshoppen för att få våra påsar, de skickas inte automatiskt till alla som anmält sig här.
  5. Sista dag att anmäla sig är 31 maj 2021. Det går såklart bra att plocka skräp senare än det också, bara man har anmält sig och beställt påsar senast 31 maj.

Precis som förra året kommer Håll Sverige Rent att skicka ut skräpplockarmaterialet direkt till deltagarna via en extern distributionsfirma.

Kommunens roll är främst att peppa och stötta sina skräpplockare och även att hjälpa till att ta hand om skräpet som plockas.

Vad gör jag med skräpet som vi plockat?

I första hand ombesörjer skolan/föreningen hanteringen av insamlat skräp. Behöver skolan hjälp, skicka önskemål om detta per e-post till kontaktperson för Skräpplockardagarna.

Kontaktperson för Skräpplockardagarna?

Henrik Petré, henrik.petre@harnosand.se, 0611-34 80 15. Vill du kommunicera din medverkan? Maila Henrik Petré.