Håll Härnösand Rent

Bilden visar en skolklass och en logga för Håll Härnösand Rent

Att plocka skräp är ett konkret sätt att påverka din egen närmiljö till det bättre och skapa en trygghet till platsen du gör det på.

Skräpplockardagen

Varje vår anordnas kampanjen Skräpplockardagarna genom Håll Sverige Rent – barnens största aktion mot nedskräpning. I år anmälde sig 1 700 elever i kampanjen.

Den här våren blev inte som någon av oss tänkt sig. Flera skräpplockardagar har blivit inställda. Men vi tänker att vi ställer om skräpplockardagarna – genom att utmana alla anmälda att gå ut och Plogga i mindre grupper, hålla avstånd och självklart följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Förra årets Plogga Challenge blev verkligen en succé. I år utmanar vi alla Härnösandare , både skolor och allmänheten att Plogga inom initiativet - Hemma bra, ute bäst.

Plogga

Härnösands kommun blev under år 2018 en licensierad Plogga-ambassadör med ansvar för att hålla en skräpfri zon i sitt närområde. Intygat av Erik Ahlström, grundare av Ploggalänk till annan webbplats.

Under år 2019 blev även följande skolor licensierade Plogga-ambassadörer: Solenskolan, Gerestaskolan och Älandsbro skola.