Publicerad 2019-01-23

Birgitta Wigren blir tillförordnad kommundirektör

Skolchefen Birgitta Wigren tar över som tillförordnad kommundirektör när Sofia Pettersson avslutar sin anställning den 1 april. Birgitta Wigren kommer att ha tjänsten under tiden som rekryteringen av en ny kommundirektör pågår, längst fram till nästa årsskifte.

Birgitta Wigren skulle egentligen ha gått i pension till sommaren, men väljer nu alltså att fortsätta jobba tills en ny kommundirektör är på plats. Det är sedan tidigare klart att hon efterträds som skolchef av Roland Bång, nu socialchef i Vilhelmina kommun. Han tillträder också den 1 april.

– Det känns så roligt och spännande att få avsluta mitt kommunala yrkesliv på det här sättet så jag lägger andra planer åt sidan istället, säger Birgitta Wigren.

Rekryteringen av en ny kommundirektör är i full gång.

– Jag är väldigt glad över att Birgitta har valt att tacka ja. Hon har lång erfarenhet från det kommunala arbetet och är ett respekterat namn både bland politiker och medarbetare. Nu kan vi i lugn och ro jobba med att rekrytera rätt person till det här otroligt viktiga jobbet, säger Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande.