Publicerad

Mittuniversitetet hyr lokaler i Sambiblioteket

porträttbild på två män

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander och Mittuniversitetets rektor Anders Fällström utanför Sambiblioteket.

Mittuniversitetet är snart tillbaka i Sambiblioteket. Från den 1 februari hyr universitetets Avdelning för forsknings- och utbildningsstöd (FUS) lokaler längst upp i Sambiblioteket.

Hyresavtalet är på tre år och i lokalerna finns tre arbetsplatser och ett konferensrum. I överenskommelsen ingår dessutom tillgång till lokaler för större event, till exempel Alfhild Agrellsalen med plats för 134 personer.

− Det här är ytterligare ett sätt att utveckla vår samverkan med kommunen och regionen och det är bra att vi har fått avtalet på plats. Det rör sig om tre temporära arbetsplatser som bland annat våra innovationsrådgivare kommer att nyttja, säger Anders Fällström, rektor på Mittuniversitetet.

− Jätteroligt och positivt att Mittuniversitetet ser nyttan och möjligheterna med att verka i Härnösand och i Sambiblioteket. Det är också helt i linje med hur vi vill att Sambiblioteket ska utvecklas som en utvecklingsmiljö för möten, innovation och företagande, säger kommunstyrelsens ordförande i Härnösand, Andreas Sjölander (S).