Publicerad 2020-09-09

​Tallink Silja utökar – erbjuder höstlovskryssningar till både Härnösand och Stockholm

Bild på Silja i Härnösand

Tallik Silja meddelar idag att de gör tre kryssningar till Härnösand och Höga Kusten under höstlovet. Satsningen ger ännu fler möjlighet att upptäcka vårt område, men den ger också Höga Kustenborna möjlighet att kryssa till Stockholm och få en dag i huvudstaden.

Under höstlovet, vecka 44, anländer Silja Symphony till Härnösand tre gånger, den 24, 27 och 30 oktober. Nytt för dessa gånger är att fartyget stannar i hamn över natten.

– Att fartyget stannar i hamn i ett dygn ger oss ännu större möjlighet att visa Höga Kusten och erbjuda Siljas passagerare upplevelser och shopping av lokala produkter, säger Petra Forsström, näringslivschef i Härnösands kommun.

Ger Höga Kustenborna möjlighet att kryssa till Stockholm
Siljas satsning ger också Höga Kustenborna möjlighet att kryssa till Stockholm. De som vill kan kliva ombord i Härnösand och uppleva Höga Kusten från havet. De får en kväll och natt på båten och sedan en dag i Stockholm innan resan går tillbaka till Härnösand.

– Naturligtvis är satsningen jättepositiv för besöksnäringen och handeln i vårt område, säger Petra Forsström. Men den ger också positiva effekter för oss som bor här. Kryssningsbesöken gör att utbudet av aktiviteter och erbjudanden blir större för de som vill vara hemma på höstlovet. Och de som vill resa får möjlighet att på ett enkelt och bekvämt sätt uppleva både Höga Kusten, Stockholm och allt roligt som finns att göra på båten.

En ny säsong
– Siljas satsning visar att Höga Kusten inte bara är en attraktiv destination sommartid. Det här är en signal om att vi har en ny säsong då vi lockar besökare, säger Mia Karlsson, vd på Höga Kusten Destinationsutveckling. Att de väljer att komma hit på höstlovet när den så kallade Eldveckan infaller i Höga Kusten känns jätteroligt. Då kommer det nämligen att brinna lägereldar, bakas tunnbröd och pinnbröd, och våra entreprenörer kommer att bjuda på upplevelser i form av skattjakter och eldiga maträtter.

Datum, tider och upplägg för dig som vill kryssa Härnösand-Stockholm
Kryssningar från Härnösand till Stockholm, 2 nätter med 1 dag i Stockholm.

Avgångar från Härnösand är:
Söndag 25 oktober
Onsdag 28 oktober

Avgångs- och ankomsttider:
Dag 1 Avgång Härnösand 11:00
Dag 2 Ankomst Stockholm 10:15
Dag 2 Avgång Stockholm 16:45
Dag 3 Ankomst Härnösand 11:00

Biljettförsäljningen startar den 10 september.