Fairtrade City

Härnösands kommun är en Fairtrade City sedan 2012.

I Härnösand finns ett ökande utbud av Fairtrademärkta produkter i butiker, caféer och på arbetsplatser.

Läs mer om Fairtrade och Fairtrade Citylänk till annan webbplats

Logotyp: Fairtrade City

Följ med Tayna på en resa till Dominikanska Republiken! Hon tar reda på mer om kakaobönans resa från träd till affär och undersöker vilken skillnad Fairtrade gör för dem som odlar kakaon.

Registrera er butik, café, hotell, restaurang, förening eller evenemang

Om ni som butik, hotell, restaurang, café, förening eller evenemang säljer och eller serverar Fairtrade-märkta produkter till era kunder eller fikar Fairtrade på jobbet kan ni bli en del av Fairtrade City Härnösand.

Registrera er, så kommer ett fint diplom med posten som ni stolt kan sätta upp för att visa att ni engagerar er för mänskliga rättigheter i era inköp.

Här registrerar ni er verksamhet till Fairtrade City Härnösand

Engagera din arbetsplats

Vi konsumerar allt mer mat, dryck och snacks utanför hemmet, och en stor del av vårt kaffe och te dricks på våra arbetsplatser. Att byta till Fairtrade är ett enkelt och konkret sätt att bidra. Fikar ni på jobbet och vill göra skillnad? Engagera och servera då etiskt märkta produkter i fikarummet och dela med er av detta genom att registrera er arbetsplats på Fairtrades hemsida - Fairtrade på jobbetlänk till annan webbplats. Som minimum krävs 3 Fairtrade-märkta produkter, exempelvis kaffe, te och socker.