Härnösands föreningar fyller torget med liv

Två flickor går bredvid varandra.

Nu blir det liv på torget i Härnösand. Varenda kväll i oktober händer det saker, vissa kvällar är det så många som sex aktiviteter samtidigt. Totalt har över 30 föreningar och andra aktörer anmält sig.

– Fantastiskt. Det här överträffar alla våra förväntningar och visar att det är många som vill bidra till ett tryggare och roligare Härnösand, säger kommunstyrelsens ordförande Fred Nilsson (S).

Tisdag 3 oktober blir första kvällen och då blir det löpträning med Inlöparna, information och eventuellt hockeymål med Team Härnösand, träningspass med Friskis & Svettis samt musik och sång med Internationella föreningen. Sedan fortsätter det kväll efter kväll med till exempel dans, cornhole, Pokemon Go, hunduppvisning, körsång och en massa andra saker.

– Än en gång visar vi att vi tillsammans kan uträtta fantastiska saker. I Härnösand har vi en historia av att samla oss och jobba gemensamt med de utmaningar vi står inför, säger Karin Frejarö (MP), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Torgaktiviteterna har kommit till som en av många åtgärder för att skapa en tryggare miljö i Härnösand efter en tid med händelser som gjort människor oroliga. Kommunen bjöd in föreningslivet till en träff för att planera och samordna aktiviteter på torget och uppslutningen blev alltså väldigt stor. Totalt gör de drygt 30 aktörerna närmare 100 aktiviteter.

Förutom att göra en insats för ett tryggare Härnösand får föreningarna en chans att visa upp sig för Härnösandsborna och även en ekonomisk ersättning från kommunen.