Sardar tar över Simhallens restaurang

Nu är det klart med ny entreprenör i Simhallens restaurang. Sardar Rafiq Ahmed tar över och räknar med att öppna 1 december.

– Jag tänker erbjuda både frukost, lunch med husmanskost och kvällsöppet med en fin à la carte-meny.

Sardar Rafiq Ahmed och hans fru Saymoni framför Simhallen.

Sardar Rafiq Ahmed och hans fru Saymoni tar över restaurangen på Simhallen.

Sardar och hans fru Saymoni driver sedan fem månader Sams Restaurang på Skeppsbron och det var några av stamkunderna där som tyckte att han också skulle ta över Simhallsrestaurangen. Sardar ser det som en chans för framtiden.

– Kontraktet är kort, men jag hoppas få fortsätta även efter att hotellet är byggt. Det är ett spännande projekt som jag tror på och gärna är en del av.

Sardar är född i Bangladesh, uppväxt i Italien och har jobbat som kock de senaste 15 åren i Italien, Tyskland, Norge och Sverige. Senast kommer han från Malmö.

– Jag ville inte bo kvar med familjen i Malmö och letade en restaurang att ta över. Härnösand är perfekt för oss, det är en fin stad med bra människor.

Nu väntar hårt arbete i några månader. Sardar och Saymoni driver Sams vidare samtidigt som restaurangen på Simhallen ska byggas upp och utrustas igen.

– Här finns bara några bord och stolar, annars är det helt tomt. Så det blir som att börja från noll. Det är en stor investering, men jag är beredd att ta den risken. Jag är van att jobba hårt och älskar att laga god mat!

Sardar Rafiq Ahmed och hans fru Saymoni i restaurangen på Simhallen.

– Kontraktet är kort, men jag hoppas få fortsätta även efter att hotellet är byggt, säger Sardar Rafiq Ahmed.