Skola, entreprenörskap och statliga jobb i fokus under ministerbesök

Civilminister Ardalan Shekarabi på besök i restaurangköket på Härnösands gymnasium. På bilden eleverna Anitra Ngoensuwan och Anna Feldt, Håkan Ölund, projektledare för det samlade gymnaiet, Ardalan Shekarabi och kommunalrådet Fred Nilsson.

Civilminister Ardalan Shekarabi besökte det nybyggda restaurangköket på Härnösands gymnasium. På bilden eleverna Anitra Ngoensuwan och Anna Feldt, Håkan Ölund, projektledare för det samlade gymnasiet, Ardalan Shekarabi och kommunalrådet Fred Nilsson.

Civilminister Ardalan Shekarabi var under måndagen i Västernorrland. I Härnösand besökte han Härnösands gymnasium och Sambiblioteket. På gymnasiet fick han en inblick i Härnösands satsning på ett samlat gymnasium. Eleverna på restaurangprogrammet bjöd också på lunch till ministern och inbjudna gäster från kommunen, Logosol, Edmolift, Rik Assistans, Handelsbanken, Westerlinds fastigheter och Conecti.

Efter samtal och rundvandring på gymnasiet promenerade ministern vidare till Sambiblioteket.

– Där gav vi en inblick i det omfattande förändringsarbete som Härnösands genomgår för att vända nedläggningen av Mittuniversitetet till en stark position inom entreprenörskap, säger Fred Nilsson, kommunstyrelsens ordförande (S). Vi fick också chans att presentera kommunen och den aktuella utvecklingen.

I månadsskiftet augusti september presenterades utlokalisering av sju myndigheter. Västernorrland fick vid detta tillfälle ingen av dessa. Det var naturligtvis en av frågorna som diskuterades med ministern, som också berättade om hur regeringen tänker kring det fortsatta arbetet med utlokalisering av statliga myndigheter.

Civilminister Ardalan Shekarabi på besök på restaurangprogrammet på Härnösands gymnsaium. På bilden tillsammans med läraren Kicki Sefbom och eleverna Alma Mattsson och Justin Ashagre.

Civilminister Ardalan Shekarabi bjöds på lunch på restaurangprogrammet på Härnösands gymnasium av bland andra läraren Kicki Sefbom och eleverna Alma Mattsson och Justin Ashagre.