Välkommen ombord när Briggen Tre Kronor kommer till Härnösand

Foto av båten i solnedgång

Tre Kronor återvänder till Härnösand. Foto: Nora Giertz

Onsdagen den 20 september återvänder segelfartyget och sällskapet Briggen Tre Kronor till Härnösand och stannar till lördag morgon 23 september innan färden går vidare till Sundsvall.

När skeppet kommer, onsdagen den 20 september med start 13.00, planeras ett välkomnande och öppet skepp för allmänheten med flera intressanta utställare på plats. Det kommer även under dagen att anordnas ett ”Plogga för Härnösand och havet” evenemang. Plogga är en kombination av orden ”Plocka” och ”Jogga”, dvs. man samlas för att ta en gemensam runda och plocka upp det skräp som hittas efter vägen. Deltagarna får handfast samla skräp, som annars ligger och förstör naturen, samtidigt som man lyfter en viktig fråga samt medvetandegör detta så att fler tar sitt ansvar för vår natur.

Under torsdag och fredag, 21-22 september, guidas inbjudna skolklasser i miljöutställningen ombord, vilken även visas för allmänheten under öppet skepp. Alla som vill kan även vara med och segla med briggen Tre Kronor af Stockholm och åka med på en middagskryssning.

Ett mer detaljerat program hittar du på www.harnosand.se/hallbarahavlänk till annan webbplats samt via Härnösands kommuns facebooksida. Så håll utkik!

Välkommen ombord!

Om besöket
Värdar för besöket är Härnösands kommun som tillsammans med Länsstyrelsen Västernorrland, i samarbete med briggen Tre Kronor och Hållbara Hav, arrangerar programmet. Tre Kronor af Stockholm är ett 35 meter långt tvåmastat segelfartyg som kommer att förtöja vid Stadskajen på Skeppsbron i Härnösand. Under besöket är det fokus på Östersjöns miljö och de åtgärder vi alla kan göra för att hjälpa vårt vackra hav.