Kulturluncher 2020

Kulturlunch tisdag 6 oktober kl. 11.30-13.00.

Välkommen till lunchträffar med kultur i fokus!

Kulturlunch är en mötesplats för dig som gillar kultur. Förutom att få en uppdatering av aktuella kulturhändelser så finns tid att nätverka, utbyta idéer och träffa andra som är verksamma och intresserade av kultur.

Alla är välkomna!

Covid-19: Vi har vidtagit anpassningar för att minimera risk för smitta. Avstånd mellan bord finns, handsprit finns, lunchen är portionsförpackad. Stanna hemma om du har sjukdomssymptom!

Kulturlunchen 12 november kommer att spelas in och du kan se på kulturlunchen här 13 november.

Här ser du kulturlunchen i webb-TV

Höstens kulturluncher

När: 6 oktober och 12 november

Klockan 11:30 - 13:00

Plats: Härnösands teater, foajén

Det är ett begränsat antal platser, max 45 platser. Anmälan krävs.

Lunchen den 12 november kommer att spelas in och kan ses på här på sidan.

Kostnad för program, vegetarisk lunch och kaffe är 110 kr. Swish eller kort. Ej kontanter.

Anmälan

Till anmälanöppnas i nytt fönster

Få du inte vår inbjudan till Kulturlunch? Maila oss på kulturenheten@harnosand.se så lägger vi till dig på maillistan.

Program Kulturlunch 12 november 2020

Cecilia Dahlbäck.

Med stöd av historien -trampmanglar och handelshus

Johanna Ulfsdotter är antikvarie och kulturmiljöutvecklare på Västernorrlands museum. Johanna tar med oss på en resa där hon berättar hur byggnadsvård i länet och historia på Murberget blir en resurs för utveckling. Vad kan de historiska miljöerna lära oss och hur använder vi vårt förflutna på ett smart sätt i framtidens samhälle?

Hållbart föreningsliv

Carina Möllerberg, ny föreningsutvecklare för kultur på Härnösands kommun. Hennes uppdrag är att bland annat att jobba med strategiska utvecklingsfrågor som gynnar kulturföreningar och kulturaktörer. Carina kommer närmast från Sundvalls kommun där hon jobbat som kultursekreterare.

Carina Möllerberg.
Andreas Thorell

Retur Härnösand

Efter 30 år borta från Härnösand har Karin Skarby återvänt till sin hemstad. Vägen har gått via Dramatiska institutet, olika teaterjobb och kulturfestivaler i Nordnorge. Idag är Karin utbildad journalist och arbetar som tidningen Yippies nya redaktör. Nu har det gått tre månader sen hon började på Yipppe och har hon hittat "hem " än?

World wide as a tour manager

Peter Hamilton är företagaren som har hela världen som arbetsplats. Uppdragen är som produktionschef, turnéchef och att agera mediekonsult för den globala underhållningsindustrin. Från sitt hem och kontor i Härnösand planerar han världsturnéer åt artister som Zara Larsson, Robyn, Tove Styrke och Alan Walker med fler. Peter har över 20 år i branschen och många resor som sträcker sig över hela världen! Detta samtal kommer att vara på engelska.

Andreas Thorell

Innehåll tidigare kulturluncher

Program Kulturlunch 6 oktober

Andreas Thorell

Kaospiloten som ser möjligheterna

Ett samtal om hur man kan navigera i kaos, drivkrafter och pandemins påverkan på kulturen.

Andreas Thorell har en 3-årig utbildning vid Kaospiloterna i Århus, Danmark. Han arbetar som kulturentreprenör och projektledare. Utöver det så organiserar han även samtals-salonger med kulturen i fokus. Andreas är även chef för den norska kultur- och musikfestivalen Trevarefest.

Cecilia Dahlbäck.

Välfärdens kulturarv

Cecilia Dahlbäck är sociolog och kulturhistoriker. I sitt projekt Välfärdens kulturarv lyfter hon olika perspektiv på Sveriges utveckling till modern välfärdsstat.

Cecilia har genomfört flera historiska vandringar i Sundsvall för allmänheten med temat hur resan från fattigsverige till modern välfärdsstat har gått till. Planer finns på att berätta om det dolda kulturarvet även här i Härnösand.

Teater Hernö

Möt teatergruppen Teater Hernö som berättar om deras verksamhet och vad som de kommer sätta upp härnöst. Vi får äen en kort teaser ur kommande föreställning.

TeaterHernö är en relativt nybildad teaterförening för sceniskt konstnärskap som verkar för en kultur som stimulerar o provocerar människans fantasi o intellekt!