Kulturlunch

En kvinna som dirigerar.

Lunchträffar med kulturen i fokus! Kulturluncher är en mötesplats för alla som gillar konst och kultur. Förutom att få en uppdatering av aktuella kulturhändelser så finns tid att nätverka, utbyta idéer och träffa andra som är verksamma och intresserade av konst och kultur. Alla är välkomna!

Höstens kulturluncher. Tid 11:30 - 13:00.

Program 30 september

Skapande av text, innovativa sätt att publicera text varvas med SM guld i revy och en ny litterarutfestival. Man kan lätt säga att det är det skrivna ordet som är i fokus denna lunch! Välkommen!

  • Författaren Annika Sjögren, Härnösands främsta deckarförfattare, berättar om sitt skapande som författare och om vart alla läskiga idéer och intriger kommer ifrån! Annika har med sig ett gäng böcker som hon signerar och säljer på plats.
  • Kanske sitter just du och håller på en text som du vill ge ut men inte vet hur? Lyssna till Mina Widding, poet och skrivpedagog från Umeå som pratar om nya, alternativa sätt för publicering av text. Minna demonstrerar publicering av en e-bok med improesi som uppförs och skapas under kulturlunchen.
  • Mitt Revyn har i år kammat hem två guldmedaljer i Revy - SM och de har fullsatta salonger år efter år. Skådespelaren Lasse T Johannson och textförfattarna Leif Mattisson och Nils-Gunnar Nilsson från Mittrevyn berättar hur de får monologer och sketcher att växa fram och hur man sen förmedlar det till publiken!
  • 10 litterära sällskap bjuder in till litteraturfestival här i Härnösand, 19 - 20 oktober. Skrivarworkshops, diskussioner på olika ämnen kommer varvas med musik och god mat. Dan Gerell med fler är på plats för att berätta mer om helgen.

Moderator under lunchen är Linda Nordlander Frisk. Linda är Konstintendent och ansvarar för den offentliga konsten i Härnösand och för konsthallens verksamhet.

 

Kulturlunchen 20 november är tyvärr inställd

Tyvärr är Kulturlunchen 20 november inställd. Ett nytt datum och information kommer.

Anmäl dig till Kulturlunch

30 september anmäl dig här!

Tid: kl 11:30 - 13:00

Plats: Sambiblioteket, våning 4, Universitetsbacken 3.

Kostnad för program, vegetarisk lunch och kaffe är 110 kr. Swish eller kort. Ej kontanter.

Föranmälan krävs om du vill äta lunch!

Har du idéer om innehåll på en lunch så hör av dig till oss eller om du inte får vår Kulturlunchinbjudan? Maila oss på kulturenheten@harnosand.se

Innehåll tidigare kulturluncher 2019

Kulturlunch 4 april 2019

Kajsa Hartig, chef för avdelningen Samlingar och kulturmiljöer på Västernorrlands museum, pratade om hur museer utgör en viktig arena för demokratiska samtal om samtiden med dåtiden som perspektiv när vår omvärld blir mer och mer digitaliserad.

Härnösands kommun har en ny webb sen årsktiftet. Nu finns det bättre möjligheter att kostnadsfritt marknadsföra sina kommande arrangemang som är på gång i kommunen. Lars O. Forsberg berättade om funktionen och du hittar kalendern här Evenemangskalender Härnösandlänk till annan webbplats Vill du lägga till ett arrangemang i så använd dig av länken längst ner på denna sida Anmäl evenemanglänk till annan webbplats

Bryggeri och jazz på en ny plats! Hernö Hantverksöl och Öbacka Jazz & Blues flyttar under våren till nya lokaler. Jonas Gerdin från Hernö Hantverksöl berättade och bjöd in till deras öppning av de nya lokalenar i augusti i år.

Kjell Fhinn och Cecilia Nordlund från Öbacka Jazz &Blues kom och berättade om deras nya satsningar som är i samma lokaler som Hernö Hantverksöl. 4 maj är det avslutningsfest på Metropol, alla är välkomna att köpa biljetter till den absolut sista föreställningen i den legendariska lokalen Metropol.

Kulturlunch 26 februari 2019

Kulturenheten bjöd in till en lunch med fokus att prata om framtidens kultur i vår kommun. Härnösand är rikt på kultur och vi siktar högt på att få ett bra klimat för kultur och konst i vår kommun. Alla har rätt till kultur- så står det i kommunens antagna Kulturplanen från 2014. Vi workshopade tillsammans på temat ny Kulturplan Härnösands kommun. Det var många idéer som las fram och det var en bra start med många kloka tankar som vi kan återvända till under processen med kulturplanen.

På plats var också politikerna Johan Sundqvist (MP) och Christina Lindberg (C) som presenterar sig själva och deras politiska uppdrag i Härnösand.