Kulturluncher 2020

Kvinna med glittersmink

INSTÄLLD KULTURLUNCH

Lunchträffar med kulturen i fokus!

Kulturluncher är en mötesplats för alla som gillar konst och kultur. Förutom att få en uppdatering av aktuella kulturhändelser så finns tid att nätverka, utbyta idéer och träffa andra som är verksamma och intresserade av konst och kultur. Alla är välkomna!

KULTURLUNCHEN 31 MARS ÄR INSTÄLLD PÅ GRUND AV RÅDANDE OMSTÄNDIGHETER.

Nästa kulturlunch är 31 mars. Tid 11:30 - 13:00.

Plats: Sambiblioteket, våning 4, Universitetsbacken 3, Härnösand.

Anmäl dig till Kulturlunch

Tid: kl 11:30 - 13:00

Plats: Sambiblioteket, våning 4, Universitetsbacken 3.

Kostnad för program, vegetarisk lunch och kaffe är 110 kr. Swish eller kort. Ej kontanter.

Föranmälan krävs om du vill äta lunch!

Anmäl dig till kulturlunchen 31 mars

Har du idéer om innehåll på en lunch så hör av dig till oss eller om du inte får vår Kulturlunchinbjudan? Maila oss på kulturenheten@harnosand.se

Program för Kulturlunchen 31 mars

Bild på person Kristoffer Berglund

Ny chef på Teater Västernorrland

Kristoffer Berglund är ny chef på Teater Västernorrland, han är skådespelare och regissör och har synts på många scener, både tv, film och teater. Nu vid 31 års ålder är han Sveriges yngsta länsteaterchef och han kommer numera arbeta mer bakom scenen än på. Kristoffer berättar om sitt ledarskap och hur han vill fortsätta att utveckla teatern!

Färgglad logotyp Kulturrycket

Kulturrycket - förening med kultur i fokus!

IF Rycket är en idrottsförening för personer med funktionsnedsättning, förutom att idrotta så finns det även en aktiv kultursektion också - Kulturrycket! Träffa några av medlemmarna från Kulturrycket och deras kreativa ledare Anita Selnes. I april planeras det för en stor tävling - Kulturschlaget! Tävlingen är öppen för alla med en funktionsnedsättning och alla konstformer är välkomna.

Bild på en uppslagen bok med ålderdomlig text

Landsarkivet - länk mellan dåtid - nutid - framtid

Arkivarie Mona Bergman berättar om sitt arbete som arkivarie och vad det innebär att förvalta tusentals hyllmeter av papper som innehåller både spännande betydelsefulla historier! Ett arkiv som kan berätta om årtiondet då kalla kriget var i full gång eller när rockmusiken blev populär!

Hållbar slöjd i skolan

Slöjdlärarna Therese Rahm och Kerstin Eriksson på Brännaskolan tröttnade på att beställa dyrt slöjdmaterial till deras lektioner som de dessutom fick transporterat hit från södra Sverige. Hur kunde de bidra till att bli mer hållbara i deras arbete? Nu har de startat ett samarbete med HEMAB som går ut på att använda återvunnet material i slöjden!

Text med hållbar produktion

Innehåll tidigare kulturluncher 2019

Kulturlunch 30 september 2019

Skapande av text, innovativa sätt att publicera text varvas med SM guld i revy och en ny litterarutfestival. Man kan säga att det är det skrivna ordet var i fokus på denna lunch.

Författaren Annika Sjögren, Härnösands främsta deckarförfattare, berättade om sitt författarskap och om det är några nya böcker på gång. Mina Widding, poet och skrivpedagog från Umeå pratade alternativa sätt att publicera text. Minna demonstrerade hur det gick till genom att enkelt publicera en e-bok med improesi som uppfördes och skapades under kulturlunchen.Vi grattade Mitt Revyn som precis har vunnit två guldmedaljer i Revy-SM. På plats var skådespelaren Lasse T Johannson och textförfattaren Leif Mattisson från Mittrevyn som berättade hur de får monologer och sketcher att växa fram!Ny litteraturfestival i Härnösand, 19 - 20 oktober. På plats var några olika litterära sällskpa och berättade vad sokm skulle ske. Bland annat planerades det för skrivarworkshops, diskussioner på olika ämnen kommer varvas med musik och god mat.

Kulturlunch 4 april 2019

Kajsa Hartig, chef för avdelningen Samlingar och kulturmiljöer på Västernorrlands museum, pratade om hur museer utgör en viktig arena för demokratiska samtal om samtiden med dåtiden som perspektiv när vår omvärld blir mer och mer digitaliserad.

Härnösands kommun har en ny webb sen årsktiftet. Nu finns det bättre möjligheter att kostnadsfritt marknadsföra sina kommande arrangemang som är på gång i kommunen. Lars O. Forsberg berättade om funktionen och du hittar kalendern här Evenemangskalender Härnösandlänk till annan webbplats Vill du lägga till ett arrangemang i så använd dig av länken längst ner på denna sida Anmäl evenemanglänk till annan webbplats

Bryggeri och jazz på en ny plats! Hernö Hantverksöl och Öbacka Jazz & Blues flyttar under våren till nya lokaler. Jonas Gerdin från Hernö Hantverksöl berättade och bjöd in till deras öppning av de nya lokalenar i augusti i år.

Kjell Fhinn och Cecilia Nordlund från Öbacka Jazz &Blues kom och berättade om deras nya satsningar som är i samma lokaler som Hernö Hantverksöl. 4 maj är det avslutningsfest på Metropol, alla är välkomna att köpa biljetter till den absolut sista föreställningen i den legendariska lokalen Metropol.

Kulturlunch 26 februari 2019

Kulturenheten bjöd in till en lunch med fokus att prata om framtidens kultur i vår kommun. Härnösand är rikt på kultur och vi siktar högt på att få ett bra klimat för kultur och konst i vår kommun. Alla har rätt till kultur- så står det i kommunens antagna Kulturplanen från 2014. Vi workshopade tillsammans på temat ny Kulturplan Härnösands kommun. Det var många idéer som las fram och det var en bra start med många kloka tankar som vi kan återvända till under processen med kulturplanen.

På plats var också politikerna Johan Sundqvist (MP) och Christina Lindberg (C) som presenterar sig själva och deras politiska uppdrag i Härnösand.