Kulturluncher 2019

En kvinna som dirigerar.

Kom till våra lunchträffar med kulturen i fokus. Här får du får ta del av det senaste inom kulturen i Härnösand!

Kulturluncher är en mötesplats för dig som gillar konst och kultur. Förutom att få en uppdatering av aktuella kulturhändelser så finns tid att nätverka, utbyta idéer och träffa andra som är verksamm och intresserade av konst och kultur. Alla är välkomna!

Tiden är alltid kl 11:30 - 12:55

Platsen är våning 4 på Sambiblioteket, Universitetsbacken 3.

Priset för program, vegetarisk lunch och kaffe är 110 kr. Swish eller kort. Föranmälan krävs.

Höstens kulturluncher är under planering och mer information om luncherna kommer här på sidan. Har du tankar och idéer om innehåll på så hör gärna av dig till oss!

Kontakt: kulturenheten@harnosand.se

Innehåll tidigare kulturluncher 2019

Kulturlunch 4 april 2019

Kajsa Hartig, chef för avdelningen Samlingar och kulturmiljöer på Västernorrlands museum, pratade om hur museer utgör en viktig arena för demokratiska samtal om samtiden med dåtiden som perspektiv när vår omvärld blir mer och mer digitaliserad.

Härnösands kommun har en ny webb sen årsktiftet. Nu finns det bättre möjligheter att kostnadsfritt marknadsföra sina kommande arrangemang som är på gång i kommunen. Lars O. Forsberg berättade om funktionen och du hittar kalendern här Evenemangskalender Härnösandlänk till annan webbplats Vill du lägga till ett arrangemang i så använd dig av länken längst ner på denna sida Anmäl evenemanglänk till annan webbplats

Bryggeri och jazz på en ny plats! Hernö Hantverksöl och Öbacka Jazz & Blues flyttar under våren till nya lokaler. Jonas Gerdin från Hernö Hantverksöl berättade och bjöd in till deras öppning av de nya lokalenar i augusti i år.

Kjell Fhinn och Cecilia Nordlund från Öbacka Jazz &Blues kom och berättade om deras nya satsningar som är i samma lokaler som Hernö Hantverksöl. 4 maj är det avslutningsfest på Metropol, alla är välkomna att köpa biljetter till den absolut sista föreställningen i den legendariska lokalen Metropol.

Kulturlunch 26 februari 2019

Kulturenheten bjöd in till en lunch med fokus att prata om framtidens kultur i vår kommun. Härnösand är rikt på kultur och vi siktar högt på att få ett bra klimat för kultur och konst i vår kommun. Alla har rätt till kultur- så står det i kommunens antagna Kulturplanen från 2014. Vi workshopade tillsammans på temat ny Kulturplan Härnösands kommun. Det var många idéer som las fram och det var en bra start med många kloka tankar som vi kan återvända till under processen med kulturplanen.

På plats var också politikerna Johan Sundqvist (MP) och Christina Lindberg (C) som presenterar sig själva och deras politiska uppdrag i Härnösand.