Kulturluncher 2020

Kvinna med glittersmink

Välkommen till lunchträffar med kultur i fokus!

Kulturlunch är en mötesplats för dig som gillar kultur. Förutom att få en uppdatering av aktuella kulturhändelser så finns tid att nätverka, utbyta idéer och träffa andra som är verksamma och intresserade av kultur.

Alla är välkomna!

Covid 19: Vi har vidtagit anpassningar för att minimera risk för smitta. Avstånd mellan bord finns, handsprit finns, lunchen är portionsförpackad. Stanna hemma om du har sjukdomssymptom!

Höstens kulturluncher

När: 6 oktober och 12 november

Klockan 11:30 - 13:00

Plats: Härnösands teater, foajén

Det är ett begränsat antal platser, max 40 platser. Anmälan krävs.

Lunchen kommer även att livesändas här på hemsidan.

Kostnad för program, vegetarisk lunch och kaffe är 110 kr. Swish eller kort. Ej kontanter.

Anmälan

Till anmälan:länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

https://app.bwz.se/harnosandskommun/b/v?event=57&ucrc=4FAF169ADFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Få du inte vår inbjudan till Kulturlunch? Maila oss på kulturenheten@harnosand.se så lägger vi till dig på listan.

Program Kulturlunchen 6 oktober

Andreas Thorell

Kaospiloten som ser möjligheterna

Ett samtal om hur man kan navigera i kaos, drivkrafter och pandemins påverkan på kulturen.

Andreas Thorell har en 3-årig utbildning vid Kaospiloterna i Århus, Danmark. Han arbetar som kulturentreprenör och projektledare. Utöver det så organiserar han även samtals-salonger med kulturen i fokus. Andreas är även chef för den norska kultur- och musikfestivalen Trevarefest.

Cecilia Dahlbäck.

Välfärdens kulturarv

Cecilia Dahlbäck är sociolog och kulturhistoriker. I sitt projekt Välfärdens kulturarv lyfter hon olika perspektiv på Sveriges utveckling till modern välfärdsstat.

Cecilia har genomfört flera historiska vandringar i Sundsvall för allmänheten med temat hur resan från fattigsverige till modern välfärdsstat har gått till. Planer finns på att berätta om det dolda kulturarvet även här i Härnösand.

Carina Möllerberg.

Hållbart föreningsliv

Möt Carina Möllerberg, ny föreningsutvecklare för kultur på Härnösands kommun. Hennes uppdrag är att bland annat att jobba med strategiska utvecklingsfrågor som gynnar kulturföreningar och kulturaktörer.

Carina kommer närmast från Sundvalls kommun där hon jobbat som kultursekreterare i 7 år.

Innehåll tidigare kulturluncher 2019

Kulturlunch 30 september 2019

Skapande av text, innovativa sätt att publicera text varvas med SM guld i revy och en ny litterarutfestival. Man kan säga att det är det skrivna ordet var i fokus på denna lunch.

Författaren Annika Sjögren, Härnösands främsta deckarförfattare, berättade om sitt författarskap och om det är några nya böcker på gång. Mina Widding, poet och skrivpedagog från Umeå pratade alternativa sätt att publicera text. Minna demonstrerade hur det gick till genom att enkelt publicera en e-bok med improesi som uppfördes och skapades under kulturlunchen.Vi grattade Mitt Revyn som precis har vunnit två guldmedaljer i Revy-SM. På plats var skådespelaren Lasse T Johannson och textförfattaren Leif Mattisson från Mittrevyn som berättade hur de får monologer och sketcher att växa fram!Ny litteraturfestival i Härnösand, 19 - 20 oktober. På plats var några olika litterära sällskpa och berättade vad sokm skulle ske. Bland annat planerades det för skrivarworkshops, diskussioner på olika ämnen kommer varvas med musik och god mat.

Kulturlunch 4 april 2019

Kajsa Hartig, chef för avdelningen Samlingar och kulturmiljöer på Västernorrlands museum, pratade om hur museer utgör en viktig arena för demokratiska samtal om samtiden med dåtiden som perspektiv när vår omvärld blir mer och mer digitaliserad.

Härnösands kommun har en ny webb sen årsktiftet. Nu finns det bättre möjligheter att kostnadsfritt marknadsföra sina kommande arrangemang som är på gång i kommunen. Lars O. Forsberg berättade om funktionen och du hittar kalendern här Evenemangskalender Härnösandlänk till annan webbplats Vill du lägga till ett arrangemang i så använd dig av länken längst ner på denna sida Anmäl evenemanglänk till annan webbplats

Bryggeri och jazz på en ny plats! Hernö Hantverksöl och Öbacka Jazz & Blues flyttar under våren till nya lokaler. Jonas Gerdin från Hernö Hantverksöl berättade och bjöd in till deras öppning av de nya lokalenar i augusti i år.

Kjell Fhinn och Cecilia Nordlund från Öbacka Jazz &Blues kom och berättade om deras nya satsningar som är i samma lokaler som Hernö Hantverksöl. 4 maj är det avslutningsfest på Metropol, alla är välkomna att köpa biljetter till den absolut sista föreställningen i den legendariska lokalen Metropol.

Kulturlunch 26 februari 2019

Kulturenheten bjöd in till en lunch med fokus att prata om framtidens kultur i vår kommun. Härnösand är rikt på kultur och vi siktar högt på att få ett bra klimat för kultur och konst i vår kommun. Alla har rätt till kultur- så står det i kommunens antagna Kulturplanen från 2014. Vi workshopade tillsammans på temat ny Kulturplan Härnösands kommun. Det var många idéer som las fram och det var en bra start med många kloka tankar som vi kan återvända till under processen med kulturplanen.

På plats var också politikerna Johan Sundqvist (MP) och Christina Lindberg (C) som presenterar sig själva och deras politiska uppdrag i Härnösand.