Utställning med Björn-Ola Lind/KAI-EN

"Body Landscapes". En utställning av Björn-Ola Lind/KAI-EN på Härnösands Konsthall.

  • Vernissage med performance 2 juni kl 13:00.
  • Finissage med performance 25 augusti kl 13:00.

Tid och plats

2 juni - 25 augusti 2018. Härnösands konsthall, Stora torget 2.

Om utställningen

Body Landscape undersöker relationer mellan kropp och landskap. Konstnärerna söker en nutida animism, ett uttryck för utsuddning och uppluckring av gränser mellan den mänskliga kroppen och landskapets kropp och för den mytiska verklighet som landskapet besitter. Arbetet har utgått från platser i Ångermanland som på olika sätt tilltalat genom sin mytiska kvalitet.

Utställningen produceras med stöd av Härnösands Konsthall, Konst Västernorrland och KC Nord.

Om Björn-Ola Lind

Björn-Ola Lind arbetar med platsspecifik konst. Det finns alltid ett intresse för mellanrum, ett öga för när det uppstår laddning mellan kropp och landskap. Björn-Ola har arbetat med olika ursprungsbefolkningar och deras animistiska världsbilder och myter. Det finns ett starkt intresse för transformation i hans konst. Övergångar mellan liv och död, gränsdragning mellan plats och ljud, plats och ande, plats och kropp är ständigt återkommande teman. De primära uttrycken är foto, film, performance.

Sedan 10 år driver han performancescenen Cisternen på Svanö med gruppen Inner Ear och skapar tillsammans med Torkel Lundberg filmer baserade på samisk mytologi.

www.bjornolalind.selänk till annan webbplats
bjornola.lind@yahoo.se

Om KAI-EN

KAI-EN är butohdansare och koreograf. Hon intresserar sig för hur djupgående kroppsliga processer och erfarenheter kommuniceras genom den förhöjda situation som konsten erbjuder. Tillstånd av receptivitet, uppluckring och porositet är återkommande i hennes arbete, liksom relationer mellan kropp, konst och rit. I butohkonsten är kroppen landskapet. Butoh erbjuder en intimitet mellan kropp och material, en receptivitet gentemot organiska processer och icke-mänskligt liv.

Butoh förmedlas från kropp till kropp. KAI-EN studerade för koreografen och butohkonstnären SU-EN. Namnet KAI-EN visar på den levande länken till SU-ENs metod och kropp. Sedan 2011 producerar hon verk genom KAI-EN Butoh Company.

www.kai-enbutoh.se
länk till annan webbplats
info@kai-enbutoh.se