Friluftsliv

""

I Härnösands kommun har man nära till allt. Endast fem minuter med bil från centrum ligger stadens alpina anläggning, Vårdkasen. Här finns också ett stort antal motionsspår och stigar.

Naturreservatet Vårdkasmalen, med ett så kallat sluttande och terrasserat klapperstensfält, finns också här.

I stadens centrum finns fler vackra parker som ger möjlighet till en stunds avkoppling. Gångvägarna runt Nattviken, på Kanaludden, Mellanholmen och i Gådeåparken är populära stråk.

På Vägnön finns en 18-håls golfbana i naturskön terräng. Rida, och samtidigt få en naturskön upplevelse, kan man göra vid Västanåfallet, som även är naturreservat och naturum.

Camping och fritidsbyar

Royaltyfri bild från Scandinav Bildbyrå köpt 2008-04-21

Här i Härnösand hittar du många fina smultronställen att campa på.

Läs mer om camping och fritidsbyar.

Fiske

""

Härnösand och dess omgivningar bjuder på mycket härligt fiske. Du kan fiska i sjöar, tjärnar, bäckar, åar och förstås i havet.

Läs mer om fiske

Naturreservat

Royaltyfri bild från Scandinav Bildbyrå köpt 2014-05-27

I Härnösand finns det 13 naturreservat.


Läs mer om Naturreservat

Allemansrätten

Royaltyfri bild från Scandinav Bildbyrå köpt 2012-04-29

Allemansrätten i Sverige ger oss en unik möjlighet att röra oss fritt i naturen. Du använder dig av allemansrätten när du är ute och promenerar, plockar svamp, paddlar kajak eller sitter ute i naturen och fikar.

Läs mer om allemansrätten

Vandrings- och mountainbikeleder

""

Härnösands kommun har ett fantastiskt vackert och fint friluftsliv. Många fina utsikter och mysiga skogar. Under 2018-2020 kommer det arbetas med att fräscha upp våra leder så det ska bli lättare att hitta och att känna mer trygghet att bege sig ut. 


Läs mer om vandrings- och mountainbike leder