Fotboll

En fotbollsmatch på Högslätten

På Högslätten finns en konstgräsplan och en grusplan.

Konstgräsplanen

Konstgräset ger oss möjligheten att starta fotbollssäsongen redan i slutet av mars.
Här tränar och spelar Härnösands olika fotbollsföreningar. HSK och HFF har denna plan som sin huvudsakliga match- och träningsplan. I anslutning till konstgräsplanen finns även möjlighet att utöva friidrott på en komplett anläggning. Läktaren vid konstgräsplanen tar ca 1000 åskådare.

Föreningstimmen

Föreningstimmen är en möjlighet för "lediga" spelare, som tillhör en seniortrupp, att träna en timme varje vardag på Högslättens konstgräs under förutsättning att planen ej är bokad. Föreningstimmen gäller hela säsongen 2016, vardagar kl 11:00 - 12:00. Ingen föranmälan krävs och är gratis för deltagande spelare/klubbar.

Varje tränande spelare ansvarar själv för att ha korrekt utrustning, vilket innebär gräsfotbollsskor och boll, samt att ordningsreglerna följs. Rökning, snus och mat är inte tillåtet på planen.

Spelare som vill utnyttja föreningstimmen ska hörsamma den ansvarige personen på plats samt kommunens personal på Högslätten Sportcentrum. Det ska alltid finnas en ansvarig person närvarande vid träningarna.

Observera att under föreningstimmen får straffpunkterna EJ användas. Detta för att minimera slitaget runt straffområdet.