Isbanor och issporter

""

Under vintertid spolas isar upp för skridskoåkning, här får du bland annat adress till var isarna ligger och kontaktuppgifter till den som ansvarar för isen. Isarna spolas och hålls öppna så länge vädret tillåter. Hjälm är obligatoriskt.

Allmänhetens match

NHL-rinken

Spontanidrott på Högslätten Sportcentrum - allmänhetens match på NHL- rinken utomhus.

Alla som vill spela match är välkomna på tisdagar och torsdagar kl 20:00 - 22:00. Samling vid rinken och spelarna delas upp i två lag.

Du behöver skridskor, hjälm, klubba och ta gärna med en puck. Inga höga skott eller tacklingar är tillåtna.

För att se datum och tider då allmänhetens match är, se Allmänhetens åkning.

För mer information:

MG Hockey på Facebook.länk till annan webbplats

 Isbanor

Förutom de isbanor som finns på Högslätten så gör kommunen i ordning och spolar 12 stycken isbanor. Av energiskäl följer vi årstiden och spolar när det börjar frysa på ute i naturen. Sen underhålls de så länge vädret tillåter. På en del av isbanorna spolas endast en begränsad yta för att kunna hålla så bra kvalité på isen som möjligt.

Glöm inte att ha hjälm när du är på isen!

Isbanor

 • Gerestaskolan
 • Franzénhallen
 • Gånsviks förskola
 • Solenskolan
 • Brunne skola
 • Älandsbro skola
 • Bondsjöhöjdens skola
 • Hälledals skola, rink
 • Brännaskolan
 • Viksjö, rink
 • Byåker
 • Häggdånger

Allmänhetens åkning

Vintersäsong

Under vintersäsongen finns det möjlighet för allmänheten att åka på Högslättens isbanor. Här kan du se allmänhetens åkning på bandyplan, ishallen och NHL-rinken. Denna sida uppdateras automatiskt från kommunens bokningssystem under säsongen.

Här kan du se tider för allmänhetens åkning

Sommarsäsong

Under sommarsäsongen är det allmänhetens åkning för inlines på Högslätten Sportcentrums NHL-rink. Utan boll/puck och klubba. Övrig tid så är det bara att åka när Högslätten Sportcentrum är öppen och när rinken inte är bokad.

Vår policy

Vi på kommunen ser till att ha särskilda avsatta tider på våra banor för att allmänheten ska kunna åka skridskor. Tiderna öppnas vanligtvis från 1 oktober. Dock kan idrottsevenemang göra att dessa tider ändras. Vi ser i sådana fall till att allmänheten har möjlighet att åka på någon av våra andra banor, men tiderna kan ändras. Ändringar i tider rapporteras minst en vecka i förväg.

I samband med storhelger och skollov utökar vi tiderna för allmänhetens åkning.

Bandy

På vår bandyplan kan din förening spela på den konstfrusna planen från november till mars. Av energiskäl följer vi årstiden och öppnar när det börjar frysa på ute i naturen. Sen håller vi öppet ända fram till sportlovet är slut, vecka 10 .

Allmänhetens åkning

Vi skapar vissa avsatta tider då allmänheten välkomnas att använda våra planer. När det är matcher eller dylikt kan tiderna för allmänhetens åkning ändras.

Här kan du läsa mer om allmänhetens åkning

Curling - Härnösand Arena

Härnösand Arena.

Härnösand Arena.

Härnösand Arena sköts i huvudsak av Härnösands Curlingklubb. Det är hos dem du bokar tider.

Boka tider hos curlingklubben
Bokningskontakt
Tom Lindholm
072 - 50 60 652
harnosandcurling@gmail.com

Härnösands Curlingklubb har hållit sig väl framme i Stora curlingsammanhang under åren och utvecklat många stora spelare nationellt och internationellt.

Besök Härnösands curlingklubblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ishockey

Ispisten på Högslätten

Ishallen

Du och din förening är välkommen till ishallen för att träna, tävla, eller varför inte se division 1 hockey? Banan mäter 60 m  x 30 m och tar en rungande hejarklack på 1500 åskådare.

Sedan sommaren 2015 är det en målad ispist i ishallen. Med en målad ispist går det att hålla en tunnare is. Isens tjocklek är direkt avgörande för hur mycket energi ishallen drar. Ju tunnare is desto mindre energi drar hallen. Spontana kommentarer från åkare på isen är att även kvalitén är mycket bättre än tidigare.

Ishallen är öppen från mitten av augusti till slutet av mars.

NHL-rinken på Högslätten Sportcentrum

Högslättens NHL-uterink

Uterinken har NHL-mått och är ett komplement till ishallen. Den spolas när det blir lämpligt väder ute, vanligtvis i november månad till mitten av mars. Belysning finns.