Trail

karta över Härnö Trail

Foto: Härnö Trail långa slingan 2017

I Härnösands kommun finns det många leder som visar upp den fantastiska naturen som som finns här.

En av de mest populära är Härnö Trail- leden. Härnö Trail är en tävling som arrangeras av föreningar i Härnösand. Loppet har blivit en succé och har lockat människor från hela landet. Underlagen är väldigt varierande och du tar dig igenom klappersten, myr, berghäll, stig, väg, mossa, stock och sten, ängsmark, sandstrand och slalombacke. Man kan följa leden efter de orangea markeringar som finns.

OBS! Tänk på att det är förbjudet att parkera eller liknande på privat mark.

Historien om Härnö Trail

Härnö Trails historia är faktiskt inte så lång. Faktum är att tävlingen arrangerades på riktigt för första gången 1 oktober 2016. En skara entusiaster från Öbacka Löparklubb och Härnösands Orienteringsklubb konstaterade att Härnön vore en perfekt plats för ett riktigt traillopp. Loppet slingrar sig genom vacker Höga Kusten-miljö, går över 4 toppar med totalt 840 höjdmeter och korsar allt ifrån urskogar till sandstränder.

En naturlig plats för traillöpning

Härnö Trail går på Härnöns skatt av stigar i södra Höga Kusten. Här får du uppleva roliga stigar, branta klippor, myrar och strandkanter. Allt detta mellan två naturreservat. Känns 20,8km för långt så finns även ett kortare alternativ på 9km.

På den fina hemsidan för Härnö Trail kan du hitta allt om arrangemanget, recensioner, media, kartan och framförallt se den fantastiskt fina filmen om Härnö Trail med Emelie Forsberg, World Champion i Sky running. Gör som många andra att få en fantastisk naturupplevelse på detta arrangemang.

Mer information om Härnö Trail hittar du här på Härnö Trails hemsida.länk till annan webbplats

Härnö Trail på Facebook.länk till annan webbplats