bild på löv

Hemma bra, ute bäst!

Packa ryggsäcken och ge dig ut på en promenad, skidtur eller kanske till en ny lekplats. På några av Härnösands caféer och restauranger kan du köpa en utefikapåse, lunch- eller middagslåda.

Om du tar med dig en termos kan du få kaffet i termosen. När du köper fika får du även ett sittunderlag. Här på sidan har vi samlat länkar till några av pärlor, det finns något för alla. De tillgänglighetsanpassade lederna fungerar fint för dig med barnvagn eller rullstol. Många av vandringslederna har vindskydd, bänkar och grillplatser. På vår grillplatskarta hittar du alla grillplatser och på lekparkskartan finns det 40 stycken lekplatser i Härnösands kommun. Hur många checkar du av på jullovet?

 

 

Coronaviruset prövar vårt land, vårt samhälle och oss som individer. Vi hittar nya sätt att mötas och umgås på. Ett sätt är att träffas utomhus och att hålla avståndet till varandra.

Vi vill gärna se dina bilder från utflykten tagga dem med #mitthärnösand när du lägger upp bilder i sociala medier.

Följ oss gärna på instagram @mitt_harnosand och Facebook/mittharnosandlänk till annan webbplats

De är med i Hemma bra, ute bäst. Ring för att kolla öppettiderna.

Caféer

  • Engströms Bakery, 0611-202 16
  • Härnö Ost & Deli, 0611-55 57 65
  • Rutiga duken, 0611-174 77
  • Tullportens konditori, 0611-151 45
  • Waynes Coffee, 0611-213 10
  • Wirströms, 0611-103 22
Kaffe som hälls upp i en mugg och en bit våffa, mot en bakgrund av hav och berg

Utomhusmat

Att laga mat och äta utomhus brukar kunna smaka lite extra gott. Här kommer ett smaskigt tips. Färdig pizzadeg, smör, socker och kanel. Bred ut blandningen på pizzadegen och rulla ihop och skär i centimetertjocka skivor. Stek i smör och häll över lite lönnsirap och strössla över pärlsocker, nötter eller kokosflingor. Njut!

man i våtdräkt som driker kaffe bredvid sin surfbräda

Vintersurfa

Smitingen är ett vattenhål för vintersurfare, när vinden ligger rätt och vågorna rullar in mot stranden då samlas surfarna här. Passa på att spana in surfarna. Här finns också flera kortare stigar för dig som vill utforska närområdet.


gungor på en strand

Lekplats

Har du barn som klättrar på väggarna och vill ut och leka? Visste du att det finns nästan 40 offentliga lekplatser i Härnösands kommun? På lekplatskartan hittar du alla lekplatser i kommunen. Hur många hinner du checka av på jullovet?

Klicka här för att komma till kartan länk till annan webbplats

två stycken snöskor som ligger i snön

Testa snöskor

Snöskor har använts av folk i nordliga områden i flera tusen år. Snöskon utgörs av en lätt och vid ”sula”, som fördelar personens vikt över en större del av snötäcket. På så sätt är det mindre risk att sjunka ner i snön och du slipper pulsa fram. Med snöskor på fötterna kommer du till platser som kanske annars är svåra att nå. Du kan hyra snöskor hos Friluftsfrämjandet.

kvinna med hud som promenerar i ett upplyst elljusspår

Promenera

Har du testat den nya motionsslingan runt Godstjärn? Den är cirka 1,3 km lång och plan. Du hittar fågeltorn och bänkar längs vägen. Slingan är också tillgänglighetsanpassad och har belysning. Under vintern kan du även hitta enklare klassiska skidspår här.


två flickor som åker bob nedför en backe

Åka pulka

Kommer det snö? Passa på att testa pulkabacken. I Härnösand finns det många bra pulkabackar; Vårdkasen, Björnersbacke, Kapellsberg och Landsarkivet. Glöm inte hjälmen.

bild på sjöbod i Sälsten

Vinterbada

Vågar du ta ett vinterdopp? Sälstens bad- plats passar perfekt för ett vinterbad. Det finns många hälsofördelar med vinterbad säger de som är frälsta. Det är även mysigt att vandra bland sjöbodarna som kan vara så gamla som från 1660-talet. Du kan också göra en avstickare till Lövhällans vindskydd eller ut på klipporna cirka 700 meter från bodarna.


person som åker skidor på isen

Längdskidåkning

I Härnösand finns det gott om fina motions- och skidspår. Är du sugen på att ge dig ut på en tur så hittar du alla skidspår här.

Klicka här för att komma till skidspår.länk till annan webbplats