Plogga för förskolor och skolor

Nöjda elever vid Älandsbro skola efter förra årets ploggning.

Visst ska er förskola eller skola vara med och plogga! Det blir så mycket finare i naturen och dessutom kan ni vinna 3 000 kronor till klasskassan.

Utmaningen

Samla en mindre grupp & Plogga din närmiljö före målgången, fredagen den 18:e september klockan 12:00.

19 september är det Håll Sverige Rent dagen, som infaller tredje lördagen i september varje år. Dagen är en del av World Cleanup Day, som Håll Sverige Rent är kontaktorganisation för i Sverige.

Alla som deltar har chans att vinna

Alla som rapporterar in sitt skräp i formuläret här på sidan är med i utlottningen av 3 000 kronor till klasskassan.

Härnösands kommun kommer tillsammans med HEMABlänk till annan webbplats att lotta ut två priser, ett pris till förskolan och ett till grundskolan. Vinnarna meddelas den 18 september genom direktkontakt och via sociala kanaler lördagen den 19 september.

Detta är en aktivitet i samarbete mellan Härnösands kommun och HEMAB.

Så går det till

  1. Hitta en plats där gruppen kan Plogga på egen hand på ett tryggt sätt. Det kan vara skolans närmiljö men även på andra platser.
  2. Plogga bara så mycket ni kan och orkar ta hand om - se till att ha passande kläder för fysisk uteaktivitet och vid behov även ha skyddshandskar.
  3. Registrera och rapportera hur mycket ni samlat in via rapporteringsformuläret. Har ni redan varit ute? Det går det bra att registrera er i efterhand. För er som redan registrerat er aktivitet, så är ni redan nu med i tävlingen.

Glöm inte att ta en bild på er fångst som ni kan dela med er av till oss.