Företagsfrukost 2021-01-29

Välkommen till årets första Företagsfrukost klockan 07.55.

Program

Nytt år nya möjligheter

Vad är på gång och vad kan du som företagare vänta av 2021? Hur behöver vi fortsätta att arbeta tillsammans för att skapa nya arbetstillfällen och företag som växer och mår bra? Kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander, HNEF ordförande Anders Wahlqvist och näringslivschef Petra Forsström berättar om vad som är på gång.

Ny tillfällig covid-19-lag - så påverkas näringslivet

Den 10 januari i år trädde den tillfälliga covid-19-lagen i kraft. Olika verksamheter är skyldiga att förebygga smittspridning genom att bedriva verksamheten på ett sådant sätt att trängsel undviks och att människor kan hålla avstånd från varandra. Vad innebär den för mig som företagare? Susanne Nordin från Länsstyrelsen Västernorrland berättar om hur de kommer att arbeta med tillsynen.

Att leda under en coronapandemi

Hur är det att vara ledare under en pandemi när personalen arbetar hemma? Malin Lindgren som nu arbetar på H&M i Stockholm, delar med sig av kloka tips till ledare för att hålla ihop personalen och nå verksamhetens mål. Malin Lindgren är uppväxt i Härnösand och har haft hela världen som arbetsplats. Hennes ledarskap har belönats av bland annat Lindex.

-Vi vill inte gå hem!

Frisörtrion Ulrica, Linda och Madelene som tillsammans bildar Salongen flyttade vid årsskiftet in i ny lokal på Stora Torget 4.
– Vi har så fint att vi inte vill gå hem, säger Ulrica Cedervall, en av frisörerna.
Vi gör ett digitalt företagsbesök och får titta in i deras nya lokal.

Förlängt omsättningsstöd

Omsättningsstödet till enskilda näringsidkare kommer att förlängas och få höjda stödnivåer. Dessutom införs ett nytt särskilt omsättningsstöd som riktar sig till handelsbolag. Omsättningsstödet till enskilda näringsidkare omfattar enligt den nu gällande förordningen tiden mars till juli 2020. Ann-Charlotte Larsson från Länsstyrelsen Västernorrland redogör vad som gäller.

Engströms Bakery & Deli fixar frukosten!

Beställ frukosten direkt till jobbet, och få en härlig start på dagen. Engströms levererar en lyxig frukostkasse till dig med massor av gott. Utkörning mellan klockan 07:00-08:00, eller avhämtning från klockan 06:00. Du bokar frukostkassen via mail: order@engstromsbakerydeli.com eller telefon 0611-202 16, senast torsdag den 28 januari klockan 10:00. Pris: 90 kr/pp (inkl. 12% moms). Utkörning, betalas med swish. Avhämtning med kort eller kontant.