Företagsfrukost 17 september

Vi summerade sommaren och blickade framåt. Vi gjorde ett digitalt företagsbesök hos Härnösands Bygghandel. Vi träffade Vahid Zohali, månadens ambassadör.
Obs! Den digitala Företagsfrukosten är tillgänglig i 14 dagar.

Engströms Bakery & Deli fixar frukosten!

Beställ frukosten direkt till jobbet, och få en härlig start på dagen. Engströms levererar en lyxig frukostkasse till dig med massor av gott. Utkörning mellan klockan 07:00-08:00, eller avhämtning från klockan 06:00. Du bokar frukostkassen via mail: order@engstromsbakerydeli.com eller telefon 0611-202 16, senast torsdag den 16 september, klockan 10:00. Pris: 95 kr/pp (inkl. 12% moms). Utkörning, betalas med swish. Avhämtning med kort eller kontant.

Program

Kryssningsanlöp

Sommaren 2021

Härnösands målbild 2040 är att vi tillsammans verkar i en kreativ och företagsam livsmiljö med målen 30 000 invånare och ha 11 500 arbetstillfällen. För att nå målet behöver vi göra flera olika insatser för att stärka intresset och attraktionen för Härnösand. Till exempel att attrahera fler turister och att kommunen är trygg och säker för alla.

I sommar har Härnösand tagit emot 10 kryssningsanlöp med över 8000 resenärer. Det har i sin tur genererat 4,5 miljoner kronor i BGP, bruttoregionprodukt. Näringslivsutvecklare Sofia Juniwik, redogör för sommarens anlöp och hur framtiden ser ut.

Trygg och säker

I sommar har kommunen och HÄR Handel och Möten samverkat för att skapa ett tryggare och levande centrum för alla. Göran Kejerhag, ordförande HÄR och Lars Liljedahl, kommundirektör berättar om nuläget och insatser. Anna-Karin Hasselborg, våldsförebyggande samordnare ger konkreta tips till dig som företagare.

Kungligt möte för Härnösandsföretagare

När kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia besökte Härnösand i augusti låg fokus på hur coronapandemin har påverkat länet och vilka insatser som har gjorts. Härnösandsföretagarna Rikard och Jenny Horn fick berätta om deras omställningsresa för kungen och drottningen.

Återbruksgalleria

Just nu pågår ett intensivt arbete med Härnösands nya återbruksgalleria, Re:store Höga Kusten. Projektledare Linda Lundberg beskriver nuläget i arbetet och vägen fram till den planerade öppningen i december.

Månadens ambassadör - från Härnösand till IBM

Vahid Zohali flydde från Iran som 17-åring tillsammans med sin bror och kom till Härnösand 1988. Idag är han verkställande direktör på IBM. Hör hans resa och relationen till Härnösand.

Digitalt företagsbesök Härnösands Bygghandel

Vi tittar in hos Härnösands Bygghandel och hör om efterfrågan på byggmaterial och prisbilden.

På gång i Härnösands näringsliv

Kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander, näringslivschef Petra Forsström och HNEF:s representant Tonny Westling, tar tempen på näringslivet