Publicerad

Söker du efter ett jobb över sommaren? Nu kan du bli din egen chef i stället

Två händer som håller en planta.

Varje år får flera hundra ungdomar runt om i Sverige chansen att prova på att starta eget som sommarjobb. Exempel på sommarföretag kan vara ett café, trädgårdstjänster, hantverk eller verkstad.

Det viktigaste är att det finns en stark idé om en produkt eller tjänst som drivs av kreativitet och vilja. Nu satsar man genom konceptet UNG Landsbygdsentreprenör på ungdomar som bor på landsbygden.

I Härnösands kommun är alla ungdomar med en affärsidé välkomna att anmäla sitt intresse till sommarens 15 platser. De unga landsbygdsentreprenörerna får en veckas kickoff med en handledare och duktiga inspiratörer som hjälper deltagarna med idéutveckling, tips och handfasta råd. I konceptet ingår även ett startkapital och försäkring. Därefter är det dags för ungdomarna att testa sin affärsidé i verkligheten. Du kan antingen göra det på egen hand eller med en kompis eller två.

Du anmäler dig genom att skicka din affärsidé till sommarjobb@harnosand.se senast 19/5! Intervjuer kommer ske löpande, så lämna in din anmälan idag!

Vid övriga frågor, mejla till samma e-postadress!

Lycka till!

Technichus Härnösand
Sommarjobb@harnosand.se