Bilbolaget

Bilbolaget

Varför ställer Bilbolaget ut på Fokus Företagsmässa 2016?

– Fokus Företagsmässa är ett väldigt bra forum att visa Härnösandsborna vilka förutsättningar det finns för att göra lokala affärer. Det känns jätteroligt att vara med igen. Mässan har verkligen växt till sig och fått de former den ska ha. Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att visa vad som finns i Härnösand så att Härnösandsborna väljer att göra sina affärer på hemmaplan.

Det säger Mats Norlén på Bilbolaget, som kommer att visa det senaste när det gäller miljöfordon på mässan, såsom gasbilar, elbilar och hybridbilar.

Volvo och deras återförsäljare kan se tillbaka på ett enastående år och rekord när det gäller försäljning, både lokalt, nationellt och internationellt.

– Vi har sprängt två drömgränser och sålt över 70 000 Volvobilar i Sverige och över 500 000 globalt. Även lokalt har det gått bra. Alla siffror är inte klara, men förmodligen dubblerar vi omsättningen för Volvo-försäljningen jämfört med i fjol.

Mats Norlén förklarar framgångarna framför allt med en bra produkt som har utvecklats, men också med flera lyckade reklamkampanjer som inleddes med den mycket uppmärksammade Zlatan-filmen.

Även lokalt har Bilbolaget utvecklat sin verksamhet. Bland annat byggdes en automatisk biltvätt för några år sedan.

– Och så har vi vårt koncept med personliga servicetekniker som har direktkontakt med kunden. Det är mycket uppskattat bland kunderna.

Bilbolaget Nord AB (Härnösand)

Grundat: Som Ådalens Bilaffär. Köptes av Bilbolaget 1995
Auktoriserad för: Volvo, Renault och Dacia
Ägare: Persson Invest
Antal anställda: 20
Omsättning: Ca 130 Mkr