Företagsguiden

Välkommen till företagsguiden

Här hittar du information om allt som har med företagande att göra.

Det bästa sättet för att snabbt få igång ett ärende om du till exempel vill starta företag, bygga ut eller göra någon annan förändring i ditt befintliga företag är att använda vår e-tjänst Enkla vägen för företag - Företagslotsenlänk till annan webbplats

Där beskriver du kort vad du vill göra. Du får då en kontaktperson på näringslivsenheten som inom kort kallar ihop till ett möte med dig och de tjänstemän som berörs av ditt ärende.

Enkla vägen finns också för bygg- och miljöärenden med servicegarantier för företag. Läs mer om Enkla vägen härPDF (pdf, 143.5 kB)

En man som koncentrerar sig.

Här hittar du information och tips för dig som funderar på att starta och etablera företag i Härnösand.

Enkla vägen för företag - Företagslotsen

Människor som samtalar vid ett möte.

Om du vill starta, uttöka eller på annat sätt förändra din befintliga verksamhet kan ditt ärende beröra fler än en myndighet. Då är det en klar fördel att använda Företagslotsen.

En liten planta som växer.

Här hittar du information om aktörer som erbjuder tjänster och hjälp till dig som är nyföretagare eller funderar på att starta företag.

En buss på Nybrogatan i Härnösand

För dig som vill starta eller redan driver ett företag finns det olika tillstånd du kan behöva söka. Här hittar du ett urval av de vanligaste tillstånden/regler som är bra att känna till.

En flygbild över centrala Härnösand.

I Härnösand finns gott om lokaler och mark för att etablera industri- och näringsverksamhet. Här kan du se vad som finns ledigt just nu.

En buss på Nybrogatan i Härnösand

Härnösands kommun köper årligen varor och tjänster för ca 300 miljoner kronor. Vill du veta mer om kommunens aktuella upphandlingar, så hittar du informationen här.