Stöd och rådgivning

En planta som växer.

Det finns en mängd aktörer som erbjuder tjänster och hjälp till dig som är nyföretagare, funderar på att starta företag, har en innovation elller redan driver ett företag som du vill utveckla.

Här kan du läsa mer om några av dem.

BizMaker

BizMaker har olika affärsutvecklingsprogram anpassade efter dina mål och din affärsidé. Här kan du få hjälp med affärsutveckling, rådgivning, coaching, team- och individutveckling, finansieringslösningar, kommunikationsstöd med mera.
Läs mer om BizMakerlänk till annan webbplats

Almi Företagspartner Mitt

Almi Mitt erbjuder innovationsrådgivning i form av stöd från erfarna rådgivare med kontaktnät, finansiella verktyg och beprövad projektmodell.
Läs mer om Almi Företagspartner Mitts innovationsrådgivninglänk till annan webbplats

Almi Företagspartner MItts projekt Snabbspår

Är du ny i Sverige och vill starta ett företag här? Du kanske har haft ett företag i ditt tidigare hemland? Almi kan genom projektet Snabbspår på lätt svenska hjälpa dig att komma igång med ditt företag.
Läs mer om Snabbspårlänk till annan webbplats

Coompanion

Vill du starta nytt företag, till exempel ett kooperativ? Coompanion är företagsrådgivaren som kostnadsfritt erbjuder hjälp och råd till dig som vill starta eget. Coompanion kan alla företagsformer, men är särskilt kunniga på företagsformen ekonomisk förening.
Läs mer om Coompanionlänk till annan webbplats

Innovationscheck från Region Västernorrland

Om du har en registrerad firma och sitter med en nyskapande idé såsom en ny tjänst, ny affärsmodell eller en ny teknikutveckling som kan kommersialiseras så kan du söka innovationsstöd till utvecklingen av detta.
Checken söker du hos Almi Företagspartner MItt.
Läs mer om innovationscheckarlänk till annan webbplats

Länsstyrelsens företagsstöd

Länsstyrelsens stöd beviljas till företag som skapar varaktig sysselsättning, bedöms få långsiktig lönsamhet och bedrivs på marknadsmässiga villkor. Företagsstöd innebär att Länsstyrelsen kan stödja en del av investeringar och satsningar till företag för att de ska utveckla sin verksamhet.
Läs mer om företagsstödetlänk till annan webbplats

Jordbruksverket

Du kan söka stöd för en ininovation via Jordbruksverket. Det kan vara en ny produkt, en ny metod, ett nytt sätt att nå marknaden eller en ny process som har stor betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen.
Läs mer om Jordbruksverkets innovationsstödlänk till annan webbplats

Tips från Verksamt.se

En bra formulerad affärsidé är första steget mot att bli företagare och grunden som ditt företag ska vila på. På Verksamt.se hittar du en film som förklarar hur du kan gå från idé till handling och komma igång med ditt företag.
Se filmenlänk till annan webbplats