Starta och etablera företag

En man som sitter vid en dator

Vi på näringslivsenheten finns till hands om du till exempel funderar på att starta ett företag eller utveckla ett befintligt. Vi erbjuder bland annat kostnadsfri personlig rådgivning inför företagsstart.

Använd gärna vår e-tjänst Enkla vägen för företag - Företagslotsenlänk till annan webbplats så får du snabbt och enkelt kontakt med oss.

Vi som jobbar på näringslivsenheten

Har du några frågor eller funderingar som du skulle vilja diskutera med erfarna företagare i Härnösand? Då kan du kontakta dessa personer

verksamt.selänk till annan webbplats finns mycket information för dig som funderar på att starta, redan driver eller vill utveckla ett företag. Verksamt.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Verksamt.se har en checklistalänk till annan webbplats för dig som vill starta företag. Här svarar du på några enkla frågor och får information som är anpassad till din situation.

Almi Företagspartner har en kostnadsfri webbaserad företagarskolalänk till annan webbplats där du kan få vägledning och en metod för att planera och utveckla ett eget företag. 

Du som funderar på att starta företag kan också hitta information hos Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats. Arbetsförmedlingen har även informationsträffarlänk till annan webbplats med tema starta företag.