Nyheter från Stöd & omsorg

Kommunens alla nyheter från Stöd & omsorg.

Du kan välja att visa nyheterna månadsvis.


 • Sjukvårdsklädd person med munskydd och visir står i förgrunden med en lokal för vaccination i bakgrunden.

  Vaccineringen går vidare

  Vaccineringen av personer i den så kallade fas 1 är i full gång. Härnösands kommun och Region Västernorrland samverkar för att få en så effektiv process som möjligt.
  − Vi får bara ett begränsat antal doser av vaccinet varje vecka och det allra viktigaste är att inga doser ska gå t...

 • äldre kvinna som tittar in i kameran och ler

  Boende på äldreboenden har fått första dosen vaccin

  Nu är vaccineringen av den första dosen till boende på kommunens särskilda boenden klar. Vaccineringen mot covid-19 går vidare med personer som har hemsjukvård och med personal inom äldreomsorgen och omsorgen om funktionshindrade.

 • en vårdklädd yngre man hjälper en äldre man som sitter i en säng

  Minskade insatser inom hemtjänsten

  På grund av coronapandemin har hemtjänsten i Härnösand just nu ett extremt ansträngt läge. Sjukfrånvaron är mycket hög och därmed också arbetsbelastningen. Därför har hemtjänsten beslutat att tillfälligt minska eller stryka insatser som inte är helt nödvändiga.

 • Stillbild från film med rubriken "Skyddsutrustning i coronatider". Två unga kvinnor syns och säger "Hej, vi ska visa hur man tar på sig skyddsutrustning vid misstänkt eller bekräftat covid 19-fall".

  Lägre dödlighet än normalt i Härnösand

  Härnösands kommun har hittills i år en underdödlighet på -3 procent, lägst av Sveriges samtliga residensstäder. Det har alltså avlidit färre personer än ett normalt år.