Publicerad

Tillbaka på Vårstagatan efter branden

två personer som sitter i en soffa

Enhetschefen Rosmarie Sandin och Jörgen Eriksson premiärsitter i den nya soffan i TV-rummet.

I slutet av mars förra året brann ett gruppboende på Vårstagatan. Nu har de boende kunnat flytta tillbaka till fräscha lokaler.

− Glädjen är stor över att vara tillbaka, säger enhetschefen Rosmarie Sandin.

Det var en omtumlande upplevelse för både boende och personal när det brann. Men efter två nätter på hotell kunde hela gänget flytta in i en precis utflyttad avdelning på äldreboendet Ugglan.

− Det var tur i oturen att den möjligheten fanns och vi har haft det jättebra där, men nu är det skönt att vara ”hemma” igen. Framför allt är det fint att vara i markplan igen, det blir mycket lättare för oss att komma ut.

Vid branden blev ungefär halva boendet rejält brandskadat medan resten fick rök- och vattenskador. Men inga människor kom till skada och nästan alla ”husdjuren”, akvariefiskarna klarade sig också.

Delen som brann har rivits ut och byggts upp igen medan resten har sanerats. De flesta möblerna har också behövt bytas ut. Det mesta av flyttjobbet har personalen stått för.

− De har gjort ett fantastiskt arbete. I vanliga fall brukar anhöriga och andra hjälpa till, men nu råder ju besöksförbud så vi har fått fixa nästan allt på egen hand, säger Rosmarie Sandin.