Bogården

Ett dygnet-runt-hem för barn och föräldrar

Bogården är ett Hem för Vård och Boende (HVB) som tar emot barn 0-12 år tillsammans med föräldrar. Bogården utreder barns behov och föräldrars förmåga att vara just föräldrar. Här jobbar åtta familjebehandlare och en verksamhetsansvarig. Personalen har utbildningar så som socionom, behandlingsassistent, beteendevetare och barnskötare.

Bogården ligger i ett lugnt och barnvänligt område med radhuslägenheter. Skogen ligger runt knuten och vi har 300m till ett av Härnösands nyaste naturreservat. Det är två kilometer till Härnösands centrum och bussen går förbi alldeles utanför. En mindre matvarubutik finns 10 minuters promenad bort.

När en familj bor här får de ett eget rum och har gemensamma ytor såsom vardagsrum och kök. Familjen ansvarar för att städa sina egna utrymmen. Bogården står för det mest grundläggande i form av mat, lakan, handdukar, tandkräm, duschtvål etc. För era barn som bor här står vi även för blöjor, mediciner och andra förbrukningsvaror.

  • Bogården i Härnösand är ett dygnet-runt-hem för barn och föräldrar.

  • Till Bogården kommer barn och föräldrar som av olika anledningar är i behov av extra stöd och hjälp i sin livssituation.

  • På Bogården försöker vi skapa en hemlik miljö som är varm och trygg. Vi utreder vad som behövs för att familje- och livssituationen ska kunna fungera på ett bra och tillfredsställande sätt.

  • Till oss kommer man genom att ta kontakt med socialtjänsten på den egna orten.