Följeslagarservice – ett unikt erbjudande för dig som behöver stöd

Leende man i rullstol och en man som står bakom

Vad är följeslagarservice?

Följeslagarservice är ett samarbete mellan Härnösands kommun och Samhall. Det är en personlig service som kan användas mellan klockan 08:00-17:00, måndag-fredag. Följeslagaren gör det lättare för dig att exempelvis kunna delta i kultur- och fritidsaktiviteter, hälsa på släkt och vänner, gå till frisören, besöka simhallen eller ta en promenad. En följeslagare kan även följa med dig till exempelvis vårdcentral och sjukhus. Du väljer själv vad du vill göra!

Vad gör följeslagaren?

Följeslagaren följer dig dit och hem, alltså från dörr till dörr, men deltar inte i dina aktiviteter. Vid ärenden kan följeslagaren vänta kvar och ni kan också göra kortare resor. Följeslagarservice ersätter inte socialförvaltningens ledsagarservice för dig med funktionsnedsättning. Följeslagarservicen är en service för alla, det spelar ingen roll om du har bistånd eller inte.

Vad kostar det?

Du betalar inget för att ha en följeslagare utan du betalar som vanligt för dina egna resor eller för andra kostnader som ingår i de aktiviteter du vill delta i. Du får betala för följeslagaren om du ej har färdtjänst med ledsagare.

Bokning av följeslagare

Bokningen är öppen 07:00-16:00 må-fre.

Ung kvinna med sjal sitter bredvid rullstolsburen ung kvinna.

Informationsmaterial för följeslagarservice

Här kan du ladda hem och skriva ut informationsmaterial för följeslagarservice.

Informationsbroschyr om följeslagarservicePDF (pdf, 1.8 MB)

VisitkortPDF (pdf, 216.8 kB)