Hemtjänstpersonalen var mammas vänner

I onsdags den 27 september fick all hemtjänstpersonal gratis besöka Härnösands Bilmuseum. Det var Calle Lundkvist och hans syster Astrid som kände att de ville uppmärksamma personalen efter den fina omvårdnad som de gett deras mamma genom åren.

– Vi vill göra något för att visa vår tacksamhet för den goda omvårdnad vår mor har fått. Utan den trygghet vi känt med hemtjänsten hade jag inte haft möjlighet att bygga upp det här museet. Och syrran, som bor i Stockholm, hade tyckt att det var ännu jobbigare att bo långt ifrån, säger museiägaren Calle Lundkvist.

Calle och Astrid var på plats hela dagen för att ta emot och guida gästerna och även bjuda på fika. Extra känslosamt blev det på eftermiddagen när den hemtjänstgrupp som skött deras mamma kom. Många kramar och minnen utväxlades.

- Personalen är jätteviktiga i brukarnas liv och det här gänget blev mer som kompisar för mamma, berättar Astrid. De fick henne att skratta och vi litade på personalen från första stund. Jag minns så väl hur mamma berättade med värme om sina vänner. Carlos var bäst på att smörja in fötterna och Morgan var bäst på att laga mat och Carina hade hon adopterat som sin andra dotter, skrattar Astrid vid minnet.

– Personalen inom hemtjänsten gör ett jätteviktigt jobb och vi vill att de ska känna det, säger Calle Lundkvist.

– Jättekul att vår personal får ett erkännande på det här sättet. Det är många i vår verksamhet som jobbar hårt och med stort engagemang, säger Fredrik Mattsson, verksamhetschef för hemtjänsten i Härnösands kommun.