Våld i nära relationer

Personer som är eller har varit utsatta för våld eller andra övergrepp av närstående kan vara i behov av stöd och hjälp för att förändra sin situation.

Socialtjänsten ger stöd och hjälp till personer som varit utsatta för våld.

Socialtjänsten ska också särskilt tänka på att barn som bevittnat våld eller andra övergrepp av eller mot närstående kan vara i behov av stöd och hjälp.

Kontakt

Kvinnofridssamordnare
Telefon: 0611-34 83 29, 070-214 43 47
eller
Mottagningsgruppen barn- och familjeenheten
Telefon: 0611-34 83 05, 0611-34 83 07

Logotyp: Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa hit.

Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Till Kvinnofridslinjen kan du ringa om du vill tala med någon om dina upplevelser eller om du har frågor. Vi som svarar är socionomer eller sjuksköterskor med vana att möta människor i kris eller i svåra livssituationer. Vi har tystnadsplikt och du kan vara anonym.

Hos oss kan du få praktiska råd så att du kan förändra din nuvarande situation och ta dig vidare. Du kan också få information om vart du kan vända dig inom vården eller hur du polisanmäler brott, till exempel kvinnomisshandel, hot eller sexuella övergrepp. Eller vilket stöd du kan få i din kommun.

www.kvinnofridslinjen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Telefon: 020-50 50 50