Besöksmål, smitingen havsbad

Välkommen till äventyret - besöksmål i Härnösand

Härnösand i Höga Kusten är en destination med besöksmål för den som letar äventyr, kulturupplevelser och friluftsresemål. Här finns något för alla.

Sommar och bad på Smitingens badstrand

Smitingen är en av Norrlands bästa badstränder. Området är även ett naturreservat med fantastiska omgivningar och mäktiga vyer.

Person som står framför flaskor med gin

Hernö gin är Europas mest prisbelönta gin och ett av Härnösands största besöksmål. Destilleriet tar emot förbokade grupper för besök och provningar.

Barn som klättrar

Technichus

Technichus är ett vetenskapligt äventyr för både stora och små. Spela brainball, fånga rubiner på klätterväggen, prova programmering eller något annat kul och lärorikt.

Gamla byggnader på Murberget.

Västernorrlands museum

Västernorrlands museum är en mötesplats för kulturarv i länet och erbjuder utställningar, program och pedagogisk verksamhet året runt.

Man som betraktar konst

Konsthallen är ett fönster mot dagens konstscen, både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Vapnen sticker upp ur marken.

Hemsö fästning

Hemsö fästning var länge en av våra största försvarsanläggningar, med fri sikt långt ut över Bottenhavet. Nu är det ett av våra stora besöksmål med guidade turer och fin restaurang.