Besöksmål, smitingen havsbad

Välkommen till äventyret - besöksmål i Härnösand

Härnösand i Höga Kusten är en destination med besöksmål för den som letar äventyr, kulturupplevelser och friluftsresemål. Här finns något för alla.

En träbåt på som finns på museet

På Fritidsbåtsmuseet finns 23 unika båtar. Kom och ta del av berättelser om kärleken till havet och relationen mellan en båt och dess ägare.

Vapnen sticker upp ur marken.

Hemsö fästning

Hemsö fästning var länge en av våra största försvarsanläggningar, med fri sikt långt ut över Bottenhavet. Nu är det ett av våra stora besöksmål med guidade turer och fin restaurang.

Person som står framför flaskor med gin

Hernö gin är Europas mest prisbelönta gin och ett av Härnösands största besöksmål. Destilleriet tar emot förbokade grupper för besök och provningar.

Calle Lundqvist med två av sina bilar.

Härnösands Bilmuseum

Välkommen till Sveriges största bilmuseum! Här finns mängder av unika motorfordon att upptäcka. Och framförallt finns här bilar – omkring 200 stycken!

Man som betraktar konst

Konsthallen är ett fönster mot dagens konstscen, både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.

Sommar och bad på Smitingens badstrand

Smitingen är en av Norrlands bästa badstränder. Området är även ett naturreservat med fantastiska omgivningar och mäktiga vyer.

Barn som klättrar

Technichus

Technichus är ett vetenskapligt äventyr för både stora och små. Spela brainball, fånga rubiner på klätterväggen, prova programmering eller något annat kul och lärorikt.

Gamla byggnader på Murberget.

Västernorrlands museum

Västernorrlands museum är en mötesplats för kulturarv i länet och erbjuder utställningar, program och pedagogisk verksamhet året runt.

Östanbäcken

Östanbäcken är en charmig och välbevarad stadsdel med låga trähus mitt i centrala Härnösand. De flesta husen är från 1700- och 1800-talet.