En kille som står på Uvberget och fotograferar.

Välkommen till äventyret - besöksmål i Härnösand

Härnösand i Höga Kusten är en destination med besöksmål för den som letar äventyr, kulturupplevelser och friluftsresemål. Här finns något för alla.

utförsåkare med sprutande snö

Leder och motionsspår, slalombacke, naturreservat, vindskydd med grillplats, ett utsiktstorn, restaurang och café. På populära Vårdkasen finns det saker att uppleva för alla!

två personer i en bubbelpool

På Simhallen finns två bassänger, ett lekplaskland och en stor relaxavdelning med bland annat en bastu ute på taket. I anläggningen finns också gym och träningslokaler.

Person som står framför flaskor med gin 

Hernö gin är Europas mest prisbelönta gin och ett av Härnösands största besöksmål. Destilleriet tar emot förbokade grupper för besök och provningar.

Barn på en klättervägg

Technichus är ett vetenskapligt äventyr för både stora och små. Spela brainball, fånga rubiner på klätterväggen, prova programmering eller något annat kul och lärorikt.

Gamla byggnader på Murberget.

Västernorrlands museum är en mötesplats för kulturarv i länet och erbjuder utställningar, program och pedagogisk verksamhet året runt.

Man som sitter och tittar på en tavla

Konsthallen är ett fönster mot dagens konstscen, både lokalt och nationellt. Här kan du ta del av konst som engagerar, berör, upprör, väcker tankar och funderingar.