Skolmaten

Massor med grönsaker

Det är storköket Navet som lagar maten till de flesta av kommunens förskolor och skolor.

Vilken mat som serveras i förskolan och skolan finns via sidan Din skolmatlänk till annan webbplats och appen Skolmaten i App store eller Google play butik.

Skolmatsappens logga

Ingen buffé och bara en maträtt

För att minimera kontaktytorna kommer skolmåltiderna från och med i morgon, fredag den 20 mars, att serveras av skolmåltidspersonal på tallrik och inte som buffé. För att underlätta serveringen erbjuder vi endast en maträtt och ett minskat salladsurval. Specialkost hanteras enligt ordinarie rutin. Vi förstår att eleverna kan sakna möjligheten att välja, men tror att både ni och de kan ha förståelse för förändringen.

Är barnet allergisk, överkänslig eller av annan anledning behöver särskild kost måste förskolan/skolan veta det för att kunna anpassa maten. Fyll i e-tjänsten för Anmälan för elev med behov av särskild kost. Om kostbehoven ändras under skoltiden måste ny ansökan snarast fyllas i på nytt.

Mer information om kostenheten och navet finns här. Där hittar du också lunchbiljett om du som vårdnadshavare önskar äta lunch med barnen/eleverna.