Kommun & styrning

Kommunens styrning och organisation. Press, ekonomi, kommunfakta och framtidens Härnösand.

Nyheter från Kommun & styrning


 • Härnösands rådhus.

  Kommunfullmäktige i webb-TV

  På måndag 27 september håller Härnösands kommunfullmäktige sammanträde. Du kan se sammanträdet i webb-TV i direktsändning eller i efterhand här på kommunens hemsida.

 • Näringslivschef Petra Forsström, kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S), Svenskt Näringslivs regionchef Anna Hedensjö Johansson och majoritetsföreträdare Ingemar Wiklander (KD).

  Härnösand fortsätter klättra på företagsrankingen

  2020 tog Härnösand ett stort kliv uppåt på Svenskt näringslivs ranking över företagsklimatet. I år avancerar kommunen ännu mer - hela 49 platser - till plats 167 av 290 i Sverige.

 • glad kvinna som tittar in i kameran

  Bli God man eller förvaltare!

  Vill du bli God man eller förvaltare i Härnösands kommun? Många i samhället är i behov av hjälp. En god man eller förvaltare hjälper den som inte har möjligheter att ta tillvara sina juridiska och ekonomiska rättigheter. Genom att bli god man eller förvaltare gör du en viktig ins...

 • Heltidsprojektet - din rätt att arbeta heltid.

  Heltidsprojektet införs på fler arbetsplatser i Härnösands kommun

  Nu är heltidsprojektet igång i Härnösand och fler arbetsplatser är på väg in. Kostenheten har sedan 2018 arbetat med heltid som norm. Nu är det socialförvaltningens tur och på några arbetsplatser har man redan kört igång.