Motion- och skidspår

I Härnösand finns det gott om fina motions- och skidspår. Här nedan hittar du dem som kommunen sköter samt en del av spåren med föreningsdrift.

""

Åk skidor i något av våra fina elljusspår. För att se aktuell skidspårstatus besök www.skidspår.selänk till annan webbplats

Bondsjöområdet

3,5 km + 8 km elbelysta slingor och 13 km motionsspår. Här finns en ny automatisk konstsnöanläggning. Driften sköts av kommunen och Bondsjöhöjdens IK.
Omklädningsrum med dusch finns i Bondsjöhöjdens IPs servicebyggnad. Öppet för motionärer under vintersäsongen, vardagar 07.00-21.00 och helger 10.00-16.00.

Här finns också en vallabod som är öppen alla dagar 08:00 - 21:00 under vintersäsongen.

Här kan du ladda ner karta över spåren på BondsjöhöjdenPDF (pdf, 1.4 MB)

Hemsön

3,2 km Elljusspår, start från klubbhuset i Hultom. Föreningsdrift.

Hälledal/Ramviks skidstadion

Från Torsvalla, skidstadion, utgår slingor på 3 km och 5,7 km samt en sprintbana på 1200 m. Belysning finns på delar av 3 km-spåret och stadion och släcks kl 21.30.
Föreningsdrift.

Här kan du ladda ner karta över spårområdetPDF (pdf, 293.2 kB)

Högslätten

2,5 km elbelyst slinga, belysningen släcks kl.21.30.
Från elljusslingan finns anslutning till KA5 markerade 3 och 5 km leder.
Ett skidspår på 450 meter finns runt konstgräsplanen med en avstickare på ca 200 meter vid kastsektorn. Spåret är lämpligt för nybörjare, barn och äldre.

För belysning kontakta vaktmästare på Högslätten. Telefonnummer till arbetande vaktmästare finns uppsatt på dörren till vaktmästeriet.
Möjlighet till dusch och bastu finns även för den enskilde motionären i omklädningsbyggnaden.

Stigsjö

2 km elbelyst slinga. Föreningsdrift.

Viksjö

2 km elbelyst slinga med utgångspunkt vid fotbollsplanen. Föreningsdrift.

Vårdkasen

Ca 5 km elbelyst slinga med utgångspunkt från vårdkastoppen, belysningen släcks kl.21.30. I anslutning till elljusspåret finns ett uppmärkt 8 km spår och i anslutning till Brukshundsklubben ett 15 km spår. I anslutning till Brukshundklubben finns spår för de som åker skidor tillsammans med hund

Älandsbro

2,5 km elbelyst slinga i direkt anslutning till Brovalla idrottsplats. Belysningen tänds manuellt genom att trycka på knappen som sitter på gaveln på huset till vänster in på skidspåret. Belysningen är sedan tänd fram till klockan kl. 21.30.