Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är en yrkesutbildning som, om du vill, är högskoleförberedande. Alltså kan du studera vidare på högskola om du läser högskolepaketet. Du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, där du knyter värdefulla branschkontakter.

Vi har ett nytt och modernt kök på Härnösand gymnasium och vi driver vår egen restaurang, Restaurang Castor, som är öppen för allmänheten.

Hos oss får du arbeta i nya specialbyggda, välutrustade lokaler med metodkök, restaurangkök, styckeri, bageri och i restaurangens matsal med bar.

Restaurangbranschen är full av möjligheter. Efter utbildningen kan du arbeta på olika typer av restauranger, över hela världen. Behovet av arbetskraft är stort, så du kan få jobb direkt efter studenten.

Inriktningar vid restaurang- och livsmedelsprogrammet

Kök och Servering
Leder till arbetsmöjligheter i restaurangbranschen i privat eller offentlig verksamhet. Om du väljer att arbeta som kock eller kallskänka planerar du menyer och lagar mat samt ansvarar för beställningar av både råvaror och utrustning.

Arbete i servering innebär att du är restaurangens ansikte utåt eftersom du har direkt kontakt med kunden.

Skolverkets informationsfilm om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Facebook logotyp