
Framtidens livsmedelsindustri - Foodtech
Livsmedelsbranschen står inför en betydande förändring. Branschen måste bli mer hållbar och nya produktionstekniker behöver utvecklas. Det innebär stora möjligheter till tillväxt, ökad sysselsättning, forskning och utveckling.
I Härnösand vill vi skapa norra Sveriges Foodtech-centrum, ett nav för forskning, utveckling och innovation inom Foodtech. Vi vill även skapa fler produktionsområden för kretsloppsodlingar och därmed många fler arbetstillfällen i regionen. I Härnösand finns redan Peckas Naturodlingar, Europas största kretsloppsodling för tomater och fisk. Peckas har bara under sitt första år anställt cirka 20 personer och en ökad satsning på den här näringen skulle kunna skapa 100-150 nya jobb.
Under 2019 startas tre parallella förstudier för att öka kunskapen och bidra till att stärka Härnösands möjligheter att skapa ett Foodtech-centrum. Förstudierna sker i samverkan mellan Härnösands kommun och Mittuniversitetet.
Dela sidan